Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kyrgios si opäť uťahoval z Djokoviča: Nemôžem ho vystáť

Patrí medzi najtalentovanejších, no bezpochyby je aj jeden z najkontroverznejších. Keby austrálsky rebel Nick Kyrgios preniesol hoci len polovicu svojej energie z hlúpych výstrelkov do poctivej driny, mohol už dnes patriť k najlepším tenistom sveta.

01.08.2019 14:58
Novak Djokovič (vľavo) a Nick Kyrgios Foto:
Novak Djokovič (vľavo) a Nick Kyrgios.
debata (3)

Kyrgios má 24 rokov. Hovoriť o mladom perspektívnom talente už nie je namieste. Je na čase otvoriť debatu, či ešte dokáže niekedy naplniť svoj nepopierateľný potenciál.

Maximom Austrálčana na grandslamových turnajoch sú dve štvrťfinálové účasti. Najvyššie v renkingu ATP bol na 13. mieste. Sám o sebe tvrdí, že tréningovému procesu dáva len nutné minimum a tenis nie je na špici zoznamu životných priorít.

Známy je aj jeho vyhranený názor na aktuálnu svetovú jednotku Novaka Djokoviča.

“Cítim, že Djokovič je chorobne posadnutý túžbou byť celosvetovo obľúbený. Chce byť ako Roger Federer. Cítim, že chce byť tak veľmi milovaný, až ho nemôžem vystáť. Ten cirkus, ktorý robí po víťazstvách, je trápny. Skutočne veľmi trápny,“ cituje nedávnu výpoveď Kyrgiosa The Guardian.

Kyrgios okrem toho povedal: "Djokovič je neskutočný hráč, šampión, jeden z najlepších, akého kedy uvidíme. V počte grandslamových titulov podľa mňa prekoná aj Federera. No nezáleží na tom, koľko titulov získa, nikdy pre mňa nebude najlepší.

A to z jednoduchého dôvodu. Hral proti mne dvakrát a, s prepáčením, keď nedokáže zdolať mňa, nemôže byť najlepší v histórii. Keď sa pozriete na môj bežný deň, koľko trénujem, koľko snahy vkladám, je to nula v porovnaní s Djokovičom," doplnil úsmevnú analýzu Kyrgios.

Djokovič v reakcii na komentár Kyrgiosa povedal: „Myslím, že niekde hlboko vo vnútri nie je zlý chlapík. Netuším, prečo Kyrgios hovorí všetky tieto veci. Chce byť úprimný a otvorený, to rešpektujem, ako rešpektujem všetkých ostatných hráčov. Môže hovoriť čo chce, nemám s tým problém.“

Kyrgios ďalší rozhovor na tému neposkytol, no k Djokovičovi sa vrátil po tréningu pred turnajom ATP vo Washingtone.

Fanúšik srbského tenistu požiadal Kyrgiosa o podpis na tričko s nápisom „Novak“. Austrálčan sa podpísal, no autogram následne prečiarkol dvoma kolmými čiarami.

„Toto si myslím o tebe a o tvojom tričku,“ odkázal Kyrgios Djokovičovi do kamery.

Kyrgios postúpil na turnaji už do osemfinále, v noci na štvrtok zdolal Francúza Gillesa Simona 6:4 a 7:6. V ďalšom kole ho čaká Japonec Nišioka.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Nick Kyrgios