Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malá krajina, veľké úspechy. Hviezdy sa rodia po celom svete

Na antuke i na hardoch patrí roky k najlepším tenistkám na svete, no na tráve dlho nevedela preraziť.

14.07.2019 07:18
Finále Wimbledonu žien Foto: ,
Víťazka Wimbledonu Simona Halepová (vľavo) a zdolaná finalistka Serena Williamsová.
debata

Vlani sa s areálom All England Clubu lúčila už v 3. kole a ani pred tohtoročným Wimbledonom nepatrila k favoritkám. Rumunka Simona Halepová však demonštrovala univerzálnosť i hernú vyzretosť a slávila životný úspech.

Favorizovanej Američanke Serene Williamsovej uštedrila najťažšiu finálovú grandslamovú prehru v kariére, keď jej dovolila uhrať iba štyri gemy. "Pre rumunský tenis je to historický deň.

Verím, že môj triumf bude inšpiráciou pre rumunské deti. Aj športovci z malej krajiny môžu dosiahnuť veľké úspechy, ak v príprave na sebe tvrdo pracujú," uviedla Halepová pre akreditované médiá.

Po slávnostnom ceremoniáli zamierila s trofejou aj do kráľovskej lóže. „Bolo to pre mňa výnimočné, som totiž veľká fanúšička Vojvodkyne z Cambridgeu. Kate je moja obľúbenkyňa,“ priznala bývalá svetová jednotka.

Finále Wimbledonu žien 2019 Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Rumunská tenistka Simona Halepová sa teší z...

Triumf vo wimbledonskom finále sledovali priamo v lóži aj jej rodičia. "Som šťastná, že ma prišli do Londýna povzbudiť. Keď som mala desať rokov, mama mi hovorila, že ak chcem v tenise niečo znamenať, musím sa prebojovať do finále Wimbledonu.

Teraz som šampiónka na najprestížnejšom grandslame, je to fantastický pocit," dodala Rumunka, ktorá na sociálnych sieťach dostala mnoho gratulácii od bývalých tenistiek i od rumunskej gymnastickej legendy Nadi Comaneciovej.

Halepová uviedla, že na twitteri sleduje iba dvoch ľudí – bývalého trénera Darrena Cahilla a Marka Selbyho – trojnásobného majstra sveta v snookri: „S Markom sme sa spoznali práve cez Darrena. Bol aj párkrát v Rumunsku a mám od neho podpísanú snookrovú guľu. Vôbec neviem, ako sa to hrá, no Marka uznávam a vážim si ho.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Simona Halepová