Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Supertalent zahladil poslednú slovenskú stopu. Gauffová vyradila aj Rybárikovú

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v druhom kole tretieho grandslamového turnaja sezóny, keď v stredajšom záverečnom zápase wimbledonskej dvojhry prehrala s mladučkou Američankou Cori Gauffovou 3:6, 3:6.

03.07.2019 22:19
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková po nevydarenom údere v 2. kole Wimbledonu.
debata

Pätnásťročná hráčka mala počas celého stretnutia herne navrch a darilo sa jej predovšetkým na servise, kde neponúkla piešťanskej rodáčke ani jeden brejkbal.

Pri premiérovej účasti v hlavnej súťaži turnaja „veľkej štvorky“ Gauffová nadviazala na pondelkový triumf proti krajanke Venus Williamsovej a v treťom kole nastúpi proti Slovinke Polone Hercogovej.

Prehra Magdalény Rybárikovej v 2. kole Wimbledonu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cori Gauffová a Magdaléna Rybáriková nastupujú...

Slovensko tak prišlo na tráve All England Clubu aj o posledné želiezko v singli. Kvarteto Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Martin Kližan, Jozef Kovalík neprešlo cez úvodnú prekážku.

Gauffová potvrdila obrovský talent aj v zápase s Rybárikovou. Dokázala si poradiť s variabilnou hrou Slovenky, jej stopbalmi i čopmi.

Predvádzala vyspelý tenis prešpikovaný technickými údermi, robila minimum nevynútených chýb. O osude prvého setu rozhodol šiesty gem, v ktorom Američanka čistou hrou prelomila podanie Rybárikovej.

Slovenka sa snažila na dvorci vymyslieť niečo, čím by súperku prekvapila, no priveľa kazila, čo bola voda na mlyn Američanky. Na začiatku druhého setu sa Gauffová po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1 a dobre rozohratý zápas už dotiahla do víťazného konca.

Úspešná kvalifikantka, ktorá zažíva skvelý grandslamový debut v ženskej dvojhre, premenila za stavu 5:3 hneď prvý mečbal. Rybárikovej wimbledonským maximom zostáva semifinále z roku 2017.

„Hrala som veľmi dobre. Zvládala som najmä údery pod tlakom, keďže súperka kvalitne podávala a bolo náročné returnovať. Stále si neuvedomujem, že som tu. Myslím si však, že môžeme zdolať každú súperku. Potrebujem len vstúpiť na kurt a je mi jedno, kto je na druhej strane siete,“ povedala v prvom televíznom rozhovore historicky najmladšia účastníčka hlavnej súťaže Wimbledonu v open ére, ktorá vlani zvíťazila na juniorskom Roland Garros.

V rámci stredajšieho programu sa predstavila ešte jedna slovenská zástupkyňa. Viktória Kužmová po boku Belindy Bencicovej neuspela v úvodnom kole štvorhry. Slovensko-švajčiarsky deblový pár nestačil na dvanástu nasadenú belgicko-švédsku dvojicu Kirsten Flipkensová, Johanna Larssonová po výsledku 6:7 (4), 4:6.

Výsledky Sloveniek vo Wimbledone

Dvojhra žien – 2. kolo:
Cori Gauffová (USA) – Magdaléna Rybáriková (SR) 6:3, 6:3

Štvorhra žien – 1. kolo:
Kirsten Flipkensová, Johanna Larssonová (Belg./Švéd.-12) – Viktória Kužmová, Belinda Bencicová (SR/Švaj.) 7:6 (4), 6:4

TV Pravda: Sedí profil etáp na Tour de France Petrovi Saganovi? Kto by ho mohol obrať o zelený dres? Aj na tieto otázky odpovie v relácii Týždeň v športe šéfredaktor portálu cycling-info.sk Lukáš Timko.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #wimbledon #Cori Gauffová