Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič si priniesol posilu. Srbovi radí chorvátsky bombardér

Chorvát pomáha Srbovi? Nepredstaviteľné, povedali by si ešte pred pár rokmi mnohí z nás. Pravda, takéto spojenie by pre vojnový konflikt na Balkáne donedávna nebolo možné. Je však rok 2019 a Novakovi Djokovičovi radí na ceste za wimbledonským titulom Goran Ivaniševič.

01.07.2019 19:34
i Piccy-collage Foto:
Chorvát Goran Ivaniševič (vľavo) vo Wimbledone 2019 pomáha Srbovi Novakovi Djokovičovi.
debata

Čerstvo 32-ročný srbský tenista chce pri obhajobe londýnskeho titulu ťažiť aj zo skúseností miestneho šampióna z roku 2001. Ivaniševič ako jediný hráč v histórii najslávnejšieho grandslamového podujatia vyhral celý turnaj s divokou kartou od organizátorov.

„Som vďačný, že budem mať Gorana na svojej strane siete. Dohodli sme sa na spolupráci počas Wimbledonu a dúfam, že potom aj na dlhšie obdobie,“ napísal Djokovič na sociálnych sieťach.

Djokoviča až na krátku prestávku trénuje od začiatku profesionálnej kariéry Slovák Marián Vajda.

Okrem štyroch wimbledonských triumfov ho doviedol k ďalším jedenástim grandslamovým titulom. Podľa všetkého mal pri výbere pomocníka poradný hlas aj 54-ročný rodák z Považskej Bystrice.

„Mariánovi som vďačný za to, že podporil myšlienku pozvať Gorana medzi nás,“ dodal Djokovič. Ivaniševič patrí v Londýne k hrdinom. Okrem slávneho triumfu z roku 2001, ktorý vošiel do dejín, sa predtým prebojoval trikrát do finále. Zakaždým však neuspel.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Veoma sam zahvalan Goranu što je prihvatio da sarađujemo na ovogodišnjem Wimbledon-u. Odrastao sam gledajući ga kako igra na najvećim turnirima i navijao za njega iz sveg glasa, a sada ga imam na svojoj strani mreže. Verujem da je puno ljudi uzbudjeno zbog naše saradnje, a pogotovo jedan čovek .. Sjor Niki Pilić. Dragi Niki, hvala ti što si mi dao priliku da Goranu nosim užinu dok se pripremao za svoj slavni trofej na Wimbledon-u 2001 godine. Hvala Marijanu koji je prihvatio sa pozovemo Gorana u naš tim i time ga još više ojačamo pred ovaj važan turnir. Idemooo ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I am grateful to have Goran on my side of the net. We have agreed to collaborate at #Wimbledon and hopefully many more in the future. I am thankful to Marian for supporting the idea to invite Goran and strengthen our team ahead of this important tournament. I have grown up watching and supporting Goran. Niki Pilic allowed me to be Goran’s ball boy during his preparation in Niki’s academy for the famous Wimbledon trophy in 2001 - that was a dream come true for a young tennis player who looked up to Goran. Now we get to join forces in the quest here in London. Idemooo

Príspevok, ktorý zdieľa Novak Djokovic (@djokernole),

„Prišiel som v nedeľu na prvý tréning a šlo to fajn,“ prezradil bývalý tenista, ktorý vynikal predovšetkým delovým podaním.

Chorvát, ktorý v pondelok po boku Vajdu sledoval Djokovičov triumf v 1. kole nad Nemcom Kohlschreiberom, zostane v metropole Británie iba počas prvého týždňa podujatia.

„Potom ma čakajú ďalšie povinnosti. Ale keď zavolá Novak, mnoho vecí odložíte,“ dodal Ivaniševič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda #Goran Ivaniševič #wimbledon 2019