Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič trénuje na betóne v centre Belehradu: Nájdite mi tu trávnatý kurt

Srbský tenista Novak Djokovič zvolil tento rok netradičnú prípravu na obhajobu titulu vo Wimbledone.

26.06.2019 15:39
Novak Djokovič Foto: ,
Srbská superhviezda. Novak Djokovič vyvolal v Belehrade ošiaľ.
debata

Namiesto tréningu na tráve sa uspokojil s ladením formy na betónových kurtoch doma v Belehrade a tesne pred grandslamovým turnajom v All England Clube plánuje odohrať na trávnatom povrchu len jeden alebo dva exhibičné zápasy.

„Nájdite mi v Belehrade trávnatý kurt a ja budem trénovať na ňom,“ odpovedal Djokovič na otázku novinárov, prečo si na prípravu vybral betónové kurty v centre Belehradu.

„V Srbsku žiadny nemáme, že nie? Vážne dúfam, že čoskoro nejaký vznikne, ale zatiaľ mi tento betón stačí. Je to povrch najviac podobný tráve, čo sa týka rýchlosti lôpt a pohybu po kurte,“ dodal.

Prvý hráč svetového rebríčka sa po neúspešnom ťažení za titulom na Roland Garros rozhodol stráviť čas s rodinou v Srbsku a na rozdiel od minulých rokov vynechal tradičnú prípravu v londýnskom Queen's Clube.

„Tento rok je situácia trochu iná, pretože pred vlaňajším Wimbledonom som kvôli zraneniu a operácii lakťa odohral len minimum zápasov,“ dodal.

Djokoviča čaká boj o piaty wimbledonský a celkovo 16. grandslamový titul, do Londýna ale pôjde pokojný.

Novak Djokovič na tréningu v Belehrade. Foto: Reuters, DJORDJE KOJADINOVIC
Novak Djokovič Novak Djokovič na tréningu v Belehrade.

„Pred French Open som sám seba dostal pod veľký tlak, keď som chcel znovu získať štyri grandslamové tituly v rade. A teraz, keď to nevyšlo, pôjdem do Wimbledonu s menšou záťažou, je to začiatok nového cyklu,“

Rozhodne to ale neznamená, že by nemal tie najvyššie ambície.

„Som na čele rebríčka, obhajujem wimbledonský titul, takže dúfam, že to dotiahnem až do konca. Realita ale môže byť iná, okrem obvyklých favoritov je tu veľa ďalších hráčov, ktorí budú silnými súpermi,“ naznačil, že popri tradičných rivaloch Rogerovi Federerovi a Rafaelovi Nadalovi môže prekvapiť niekto z nastupujúcej generácie.

TV Pravda: Pozrite si, ako na Tehelnom poli prebiehali práce pri pokladaní novej trávnatej plochy:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Novak Djokovič