Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí tenisti neohrozujú veľkú trojku, kritizoval Becker. Vymenoval aj príčiny

Bývalý nemecký tenista Boris Becker kritizoval generáciu mladých hráčov za to, že nedokážu narušiť dominanciu "veľkej trojky" tridsiatnikov Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviča.

11.06.2019 09:53
Rafael Nadal, Dominic Thiem Foto: ,
Zdolaný finalista Dominic Thiem a Rafael Nadal, ktorý získal svoj dvanásty titul na tenisovom Roland Garros.
debata

Podľa šesťnásobného grandslamového šampióna je problém v hlave, mladí podľa neho nemajú správny prístup.

Federer (37 rokov), Nadal (33) a Djokovič (32) ovládli posledných desať grandslamov, naposledy v nedeľu španielsky antukový špecialista Nadal zdolal vo finále Roland Garros dvadsaťpäťročného Rakúšana Dominica Thiema.

Rafael Nadal je kráľom Roland Garros Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Kráľ tenisového Roland Garros Rafael Nadal.

„Práve som čítal štatistiku, že žiadny z aktívnych hráčov mladších 28 rokov mimo veľkej trojky, s výnimkou Thiema a Milosa Raonica, nebol v grandslamovom finále,“ povedal päťdesiatjedenročný Becker, ktorý okrem iného pracuje ako expert pre televíznu stanicu Eurosport.

Ďalšími grandslamovými finalistami v posledných troch rokoch boli Juan Martín del Potro, Kevin Anderson, Marin Čilič a Stan Wawrinka – všetci tridsiatnici.

„To nie je veľmi dobrá vizitka pre hráčov do 28 rokov. A neberiem tie reči, že tí ostatní sú príliš dobrí. Mali by sme sa skôr zaoberať kvalitou a prístupom hráčov mladších ako 28 rokov, pretože toto predsa nedáva zmysel,“ poukázal na neschopnosť mladej generácie zosadiť z trónu dlhoročných dominátorov bývalý hviezdny tínedžer, ktorý vyhral Wimbledon už v 17 rokoch.

Srb Novak Djokovič s Borisom Beckerom na US... Foto: SITA/AP
Novak Djokovič, Boris Becker Srb Novak Djokovič s Borisom Beckerom na US Open 2016.

„Mám veľký rešpekt k Rogerovi, Rafovi a Novakovi, ale mladí hráči by sa mali ukázať. Samozrejme, raz už budú (veľká trojka) príliš starí, ale človek chce vidieť odovzdanie pochodne v čase, keď sú na vrchole. Chceme vidieť, ako ich Stefanos (Tsitsipas) a Dominic zdolávajú, keď sú ešte stále veľmi dobrí,“ vymenoval Becker dvoch zástupcov mladej generácie.

„Je to určitá mentalita, ktorú ti mladí nemajú a tie tri hviezdy áno. Nie je to o forhende, o kondícii. Je to o prístupe, o nastavenie mysle, ktoré rozhodujú o víťazstvách a prehrách,“ dodal Becker.

TV Pravda: Prezident Slovenského atletického zväzu a šéf organizačného výboru mítingu P-T-S Peter Korčok hovorí o hlavných ťahákoch 54. ročníka obnoveného atletického podujatia
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Novak Djokovič #Boris Becker #Dominic Thiem #Roland Garros 2019