Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal sfúkol z kurtu Nišikoriho, švajčiarske derby pre Federera

Johanna Kontová z Veľkej Británie postúpila na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži už do semifinále dvojhry žien.

04.06.2019 18:40 , aktualizované: 19:12
Tenis Nadal Foto: ,
Rafael Nadal počas zápasu s Keiom Nišikorim.
debata

V utorok zdolala Američanku Sloane Stephensovú hladko 6:1, 6:4. Na parížskej antuke sa stala prvou Britkou od roku 1983 medzi elitným kvartetom.

Kontová o finále zabojuje s Češkou Markétou Vondroušovou, ktorá si poradila s Chorvátkou Petrou Martičovou 7:6 (1), 7:5. Martičová mala v prvom sete setbal za stavu 5:4, no premárnila ho. V tajbrejku sa zmohla na jediný bod, v druhom sete síce bojovala, ale Češka nepripustila obrat.

Pre 19-ročnú Vondroušovú je postup do semifinále dvojhry najväčší úspech v doterajšej kariére: „Bol to fantastický zápas. Predtým som s ňou štyrikrát prehrala, ale Roland Garros je asi moje obľúbené a šťastné miesto.“

Semifinále Federer vs. Nadal

V mužskom pavúku postúpili do semifinále Rafael Nadal i Roger Federer. Nadal ako úradujúci šampión zdolal siedmeho nasadeného Keia Nišikoriho z Japonska hladko 6:1, 6:1, 6:3.

Favorizovaný Nadal začal podľa predpokladov a Nišikorimu nedal šancu, v prvom dejstve mu zobral dve podania a premenil hneď prvý setbal. Japoncovi vôbec nevychádzal servis, v druhom sete si neudržal ani jeden.

V tretej časti za stavu 3:3 prerušili duel pre dážď, prestávka však nemala vplyv na priebeh duelu. Nadal bez ťažkostí zvíťazil a postúpil do tretieho semifinále za sebou, predchádzajúce dve účasti pretavil na celkové triumfy.

Jeho súperom bude Federer, ktorý vo švajčiarskom derby zdolal Stana Wawrinku 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5), 6:4.

Nadal v utorok vyradil siedmeho nasadeného Keia Nišikoriho z Japonska hladko 6:1, 6:1, 6:3. Favorit začal podľa predpokladov a Nišikorimu nedal šancu, v prvom dejstve mu zobral dve podania a premenil hneď prvý setbal.

Japoncovi vôbec nevychádzal servis, v druhom sete si neudržal ani jeden. V tretej časti za stavu 3:3 prerušili duel pre dážď, prestávka však nemala vplyv na priebeh duelu. Nadal bez ťažkostí zvíťazil a postúpil do tretieho semifinále za sebou, predchádzajúce dve účasti pretavil na celkové triumfy.

Federer odplatil Wawrinkovi vyradenie vo štvrťfinále na parížskej antuke v ročníku 2015. Zápas bol od začiatku vyrovnaný, v prvom sete si obaja držali svoj servis, Federer premárnil štyri brejkbaly. Prelomiť súperove podanie sa mu podarilo až v tajbrejku. V druhom sete sa karta obrátila, Wawrinka získal brejk v treťom geme a výhodu už nepustil.

Federer pokračoval v zahadzovaní brejkbalov aj v tretej časti zápasu, v desiatej hre za stavu 5:4 dvakrát nevyužil šancu na zisk setu a nasledoval tajbrejk, ktorý opäť zvládol. Štvrtý set poznačil dážď, po prestávke Federer prelomil v deviatej hre podanie Wawrinku a na tretí pokus využil mečbal.

Muži – dvojhra – štvrťfinále:
Rafael Nadal (2-Šp.) – Kei Nišikori (7-Jap.) 6:1, 6:1, 6:3, Roger Federer (3-Švajč.) – Stan Wawrinka (24-Švajč.) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5), 6:4

Ženy – dvojhra – štvrťfinále:
Johanna Kontová (26-V. Brit.) – Sloane Stephensová (7-USA) 6:1, 6:4, Markéta Vondroušová (ČR) – Petra Martičová (31-Chor.) 7:6 (1), 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roland Garros 2019