Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kužmová vyradila favoritku a ide ďalej, koniec pre Cibulkovú

Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v nedeľu v 1. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Madride so svetovou jednotkou Naomi Osakovou z Japonska 2:6 a 6:7 (6).

05.05.2019 13:25 , aktualizované: 16:57
Madrid Open Tennis Osaková Foto: ,
Naomi Osaková odvracia úder v zápase proti Dominike Cibulkovej.
debata

Dvadsaťdeväťročná Cibulková začala dobre, v tretej hre prvého setu prelomila favoritke podanie, ale tá si ho okamžite vzala späť. Slovenka stratila servis aj v šiestom a ôsmom geme a prvý set prehrala za 42 minút.

V druhom sete Cibulková hneď v prvej hre Osakovej prelomila servis, brejk potvrdila, v ôsmom geme ale o podanie prišla a Japonka rozhodla súboj v tajbrejku.

Viac sa darilo ďalšej Slovenke Viktórii Kužmovej, ktorá zdolala Nemku Juliu Görgesovú 7:5 a 6:4 a postúpila do 2. kola. Šestnástke podujatia vzala podanie v tretej hre prvého setu, a hoci sama v šiestom geme prišla o servis, v závere setu brejkla Nemku a vyhrala 7:5.

Hneď v prvej hre druhého setu 20-ročná Slovenka opäť prelomila Görgesovej servis a duel doviedla do víťazného konca.

Do 2. kola sa prebojovala aj Anna Karolína Schmiedlová, ktorá ako úspešná kvalifikantka vyradila Belgičanku Elise Mertensovú za 136 minút 7:5, 7:6 (5).

V úvodnom dejstve mala dva setbaly už za stavu 5:3, napokon využila prvú možnosť v dvanástej hre. V druhom sete si obe hráčky udržali podanie len v jedinom prípade, rozhodol tajbrejk, v ktorom Slovenka zužitkovala prvý mečbal.

Dvojhra – 1. kolo
Viktória KUŽMOVÁ (SR) – Julia Görgesová (16-Nem.) 7:5, 6:4, Naomi Osaková (1-Jap.) – Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:2, 7:6 (6), Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) – Elise Mertensová (Belg.) 7:5, 7:6 (5)

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Dominika Cibulková #Viktória Kužmová