Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazná premiéra. Kužmová získala prvý titul na okruhu WTA

Slovenská tenistka Viktória Kužmová získala v Prahe prvý titul na okruhu WTA.

03.05.2019 17:31
Viktória Kužmová Foto: ,
Viktória Kužmová dosiahla prvý významný úspech na okruhu WTA.
debata (1)

Spoločne s Ruskou Annou Kalinskou zvíťazili vo finále štvorhry nad turnajovými jednotkami Američankou Nicolou Melicharovou a Češkou Květou Peschkeovou 4:6, 7:5 a 10:7 v supertajbrejku.

V rozhodujúcom dejstve viedli Kužmová s Kalinskou už 9:4 a hoci obhajkyniam trofeje sa podarilo znížiť, slovensko-ruský pár šancu na prvý spoločný deblový titul na WTA Tour už z rúk nepustil.

Pre Kužmovú s Kalinskou to bolo druhé finále štvorhry na podujatí WTA, vo februári v Petrohrade nestačili na domáci ruský pár Margarita Gasparjanová, Jekaterina Makarovová. Z Prahy si odnášajú spoločnú prémiu 12.300 dolárov a 280 bodov do svetového rebríčka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Our first @wta title together thank you @annakalinskaya78 for great week , it was so much fun as always❤️ @jtbankapragueopen

Príspevok, ktorý zdieľa Vikuš Kužmová (@vikikuzmova),

Kužmová mala zo zisku prvého titulu na WTA Tour veľkú radosť. „Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí sem počas celého týždňa chodili a povzbudzovali nás. Boli ste super. Ďakujem aj organizátorom turnaja i zberačom. Veľká vďaka patrí i môjmu trénerovi Mišovi Mertiňákovi a Anninej trénerke za to, že tu boli s nami a podporovali nás. Nicole a Květe blahoželám k super turnaju,“ uviedla v slávnostnom príhovore Kužmová, ktorá vo štvorhre slávila úspechy aj v juniorskej kategórii.

V roku 2015 triumfovala po boku Rusky Alexandry Pospelovovej na US Open. Z Prahy zamieri Slovenka na prestížny antukový turnaj v Madride, kde ju vo dvojhre na úvod čaká šestnásta nasadená Nemka Juliu Görgesová.

Turnaj WTA International v Prahe, štvorhra – finále:
Anna Kalinská, Viktória Kužmová(Rus./SR) – Nicola Melicharová, Květa Peschkeová 11-USA/ČR) 4:6, 7:5, 10:7

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Anna Kalinská #WTA v Prahe