Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slabosť pre Slovenky? Federera okúzlila mladá tenistka, pomáha jej na vrchol

Roger Federer a jeho vzťah k Slovensku, to nie je nič nové. Tu však dvojnásobne platí - za všetkým hľadaj ženu.

15.03.2019 08:46
Federer Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová a Roger Federer.
debata (10)

Už 18 rokov je vo vzťahu s Mirkou Vavrincovou, Švajčiarkou, ktorá má pod Tatrami silné korene. Jeho štyri deti rozprávajú plynule po slovensky a dokonca aj doma údajne často znie jazyk, ktorému 20-násobný grandslamový šampión nerozumie – písali sme o tom TU.

Médiá však v poslednom čase píšu aj o blízkom vzťahu k inej Švajčiarke, ktorá má k Slovensku veľmi blízko. Už 37-ročný Bazilejčan má vraj mimoriadne priateľský vzťah s Belindou Bencicovou.

Kométa tohtoročnej sezóny kosí jednu súperku za druhou a je jej úplne jedno, či proti nej stojí Kvitová, Halepová alebo Osakaová. Na prestížnom podujatí WTA v Indian Wells sa v noci na piatok prebojovala už do semifinále, keď vyradila Češku Karolínu Plíškovú.

„Belinda je skvelá baba. Som šťastný aj za ňu a fandím jej,“ rozplýval sa dvadsaťnásobný grandslamový šampión pre denník Blick.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Happy New Year from Perth @hopmancup @rogerfederer

Príspevok, ktorý zdieľa Belinda Bencic (@belindabencic),

Federer má jednoducho pre Belindu, ktorá dlhodobo trénuje na Slovensku, slabosť. Hráčke, ktorú v rozlete brzdia najrôznejšie zranenia, sa snaží pomáhať, ako to len ide. Spoločne sa dvakrát predstavili na prestížnom Hopman Cupe. A práve tam sa ich vzťah prehĺbil.

„Vlani sme sa spolu veľa rozprávali. Len sa jej snažím dobre poradiť,“ priznal Federer pozitívny vzťah s hráčkou, ktorej dedko kedysi hrával za hokejový Slovan Bratislava.

Práve na Hopmanovom pohári po jednom zo zápasov vzniklo toto vtipné video. Belinda sa zamotala do vlastných slov a okrem Federera zabavila aj celú arénu. Pozrite si ho.

Mimochodom, keď sme už pri Federerovi. V uplynulých mesiacoch obletela svet bulvárna správa, podľa ktorej bola jeho súčasná manželka Mirka kedysi zasnúbená s bohatým arabským šejkom. Vo vzťahu s ním bola ešte na olympijských hrách v Sydney 2000. Práve tam sa vraj dala dokopy s Federerom a arabský boháč dostal kopačky.

Dnes Federerovci uvažujú nad piatym prírastkom. „Túto tému sme so ženou ešte neuzavreli. Reč na to príde, až skončím s profesionálnou kariérou,“ rozhovoril sa Federer pre švajčiarsky denník Coopzeitung.

„Momentálne je to tak, ako to je. Všetci sme šťastní, a keď môžeme byť spolu, užívame si to,“ dodal najlepší tenista v histórii.

Čas letí, Mirka bude mať čoskoro štyridsaťjeden rokov a jej manžel akoby stále nevedel, kedy dosť. Má 37, ale o konci ešte neuvažuje.

„Deti vedia, že často hrám na turnajoch. Niekedy domov donesiem trofeje, z ktorých majú vždy obrovskú radosť. Budem veľmi rád, keď si moju kariéru budú pamätať. Dievčatá si to už samozrejme uvedomujú, u chlapcov si nie som istý,“ pousmial sa hrdý otec.

TV Pravda: Bývalý cyklista a súčasný rozhodca Milan Dvorščík spoločne so športovými redaktormi Pravdy hodnotia šance Petra Sagana na pretekoch Tirreno-Adriatico a Miláno-San Remo v relácii Týždeň v športe – cyklistický špeciál

Video
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Belinda Bencicová #Mirka Vavrinecová