Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan sa spolieha na plnú arénu: Ľudia tu nechajú dušu. Bude to masaker

Keď vlani v novembri rozhodol o postupe Slovenska medzi tenisovú elitu, lomcovali ním emócie. Tvrdil, že nič lepšie ešte vo svojej kariére nezažil. Teraz chce Martin Kližan (29) posunúť reprezentačný tím na záverečný turnaj Davisovho pohára do Madridu. "Máme formu a pokúsime sa ju využiť," vyhlásil po žrebe.

31.01.2019 17:46
Davisov pohár Foto: ,
Slovenský tím pred zápasom proti Kanade.
debata (2)

V Bratislave bude vypredané. Máte z toho rešpekt?

Hral som aj pred väčším publikum – na US Open som mal na zápase tuším aj 16-tisíc ľudí. Ale bude to predsa len iné, tentoraz bude 90 percent fanúšikov podporovať iba mňa. Spolieham sa, že tak ako ja, aj ľudia tam nechajú dušu.

Po zápase proti Bielorusku ste vraveli, že tímová súťaž pre vás znamená viac ako individuálne úspechy. Znamená to, že počas týchto dvoch dní vás čaká akýsi vrchol kariéry?

Na Slovensku som ešte vypredanú arénu nezažil – v Davisovom pohári sa to nestalo hádam aj pätnásť rokov. Proti Bielorusom bolo hľadisko zaplnené len z jednej tretiny a bol tu neskutočný bordel, neviem si predstaviť, čo sa bude diať, ak sa zaplní do posledného miesta. Bude to masaker. Teším sa.

V Petrohrade ste na jeseň zdolali Shapovalovala v troch setoch. Čo poradíte Filipovi Horanskému pred úvodným zápasom?

V prvom rade to bude úplne iný duel – v Rusku sme hrali na tvrdom povrchu. Viem sa vžiť do Filipovej kože, tiež som zažil debut na domácej pôde. Bude to mať extrémne ťažké, ale takéto stavy sa niekedy môžu obrátiť. Diváci dokážu hráča dotlačiť do výkonov, ktoré nepredvádza na bežných turnajoch. Ja dúfam, že sa to stane. O tom, kto je lepší, niet pochýb – renking a výsledky hovoria za všetko. Ale aj Filip sa na tréningoch javil dobre. Je fajn, že dostal šancu.

A čo Auger-Aliassime, poznáte ho?

Videl som ho na jedinom turnaji, kde zdolal Norberta Gombosa. Má veľký potenciál, ale na antuke mám veľmi solídne šance. Verím, že vyhrám.

Naposledy ste nastúpili aj vo štvorhre. Tento scenár tentoraz nepripadal do úvahy?

Stále sa to môže stať, kapitán môže meniť zostavu do poslednej chvíle. Asi by som sa na to necítil. Ale rovnako som sa na to necítil ani proti Bielorusku a vyhral som (smiech).

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Davisov pohár 2019