Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hewitt kritizuje nový formát Davis Cupu: Piqué nevie nič o tenise!

Kapitán daviscupového tímu Austrálie Lleyton Hewitt vyjadril nespokojnosť s novým formátom tenisového Davisovho pohára.

29.01.2019 12:11
Gerard Piqué, Lleyton Hewitt Foto:
Gerard Piqué a Lleyton Hewitt.
debata

Tridsaťsedemročný Hewitt nazval schválené zmeny „absurdnými“ a kritizoval aj španielskeho futbalistu Gerarda Piquého, ktorého investičná spoločnosť je hlavným sponzorom zreformovaného Davisovho pohára.

„Teraz je vo vedení súťaže futbalista zo Španielska. Je to ako keby som prišiel a chcel zmeniť Ligu majstrov. On nevie nič o našom športe,“ kritizoval súčasnú situáciu 2-násobný grandslamový víťaz Hewitt.

Austrália privíta 1. – 2. februára na domácej pôde tím Bosny a Hercegoviny v kvalifikačnom stretnutí o postup na finálový turnaj. Zmenami sa iniciátori snažili zefektívniť súťaž v preplnenom tenisovom kalendári.

„S tým nesúhlasím. Mať finále na jednom mieste je smiešne. Ja osobne si nemyslím, že sa v Madride predstavia všetci špičkoví tenisti. Počkajme si do novembra a uvidíme,“ dodal Hewitt.

V rámci reformy súťaže sa vo februárovom kvalifikačnom kole predstaví v súbojoch o postup na koncoročný turnaj 24 mužstiev. Dvanásť víťazných tímov sa pridá k štyrom semifinalistom tohtoročnej edície (Francúzsko, Chorvátsko, Španielsko a USA) a držiteľom dvoch voľných kariet (Argentína a Veľká Británia).

Týchto osemnásť národných výberov sa zúčastní na koncoročnom finálovom turnaji, ktorý sa uskutoční 18. až 24. novembra 2019 v Madride.

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Lleyton Hewitt #Davisov pohár