Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová má pred grandslamom formu. V Hobarte je už v semifinále

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová pokračuje v skvelých výkonoch na turnaji WTA International Hobart International v austrálskom Hobarte (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch vonku).

10.01.2019 11:48
Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová.
debata

Vo štvrtkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry zdolala takisto nenasadenú Rumunku Irinu-Cameliu Begovú za 107 minút 7:5, 7:5. V oboch setoch musela Schmiedlová doťahovať manko, keď prehrávala 3:5, resp. 1:4, napokon sa však tešila z víťazstva.

Za postup do semifinále si pripíše na svoje konto odmenu vo výške 11 500 amerických dolárov a do rebríčka jej pribudne 110 bodov. V súboji o postup do finále ju čaká Švajčiarka Belinda Bencicová.

Dvadsaťštyriročná Schmiedlová (77. v rebríčku WTA) a o štyri roky staršia Begová (76.) odohrali šiesty vzájomný duel. Slovenka uspela štvrtýkrát. Predtým naposledy na seba narazili na vlaňajšom Roland Garros, Rumunka triumfovala v 1. kole vo vyrovnanom súboji 6:4, 5:7, 9:7.

Fedcupová reprezentantka SR Schmiedlová sa naposledy predstavila v semifinále turnaja WTA vlani v apríli, keď sa tešila z celkového triumfu na antukovom podujatí v kolumbijskej Bogote.

Dvojhra – štvrťfinále:
Karolína Schmiedlová (SR) – Irina-Camelia Begová (Rum.) 7:5, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Karolína Schmiedlová