Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Koniec kariéry mám v hlave. Ale predtým chcem veľkú trofej

Keď sa na pódiu rozdávajú ocenenia, spravidla tam nechýba. Dominika Cibulková (29) sa po ročnej pauze vrátila na slovenský trón. Anketu Tenistka roka ovládla už ôsmykrát a je najúspešnejšou hráčkou v jej histórii. Po slávnostnom vyhlásení odpovedala na otázky novinárov.

23.11.2018 10:28
debata (3)

Vedeli ste vôbec, že toľko trofejí nemá žiadny iný slovenský tenista?

Keď som si uvedomila, že zo všetkých som vyhrala túto anketu najviac krát práve ja, povedala som si – vau. Aj s prihliadnutím na moju výšku a typ postavy som na seba veľmi hrdá.

Akú sezónu máte za sebou?

Slovo rôznorodá ju vystihne asi najlepšie. Ak by ma nepostihli dve nepríjemne zranenia, ktoré ma vyradili z hry na tri mesiace, bola by som spokojnejšia. V druhej časti roka som sa však opäť naštartovala – začalo sa to Wimbledonom a pokračovalo až do konca. Azda aj preto sa teraz teším na začiatok ďalšej sezóny.

Pred ňou ste si dopriali exotický oddych…

Dosiaľ som bola každý rok na krátkej, iba 10-dňovej dovolenke. A tak som si teraz povedala, že pôjdem aspoň na tri týždne. Na Maldivách som veľa čítala, plávala, venovala sa manželovi i kamarátom, Niektoré tenistky mi dokonca písali a pýtali sa, či som sa tam vari nepresťahovala (smiech). Bolo mi tam skvele, ale po takom čase som sa už tešila domov. A tiež na tenis.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

My turn to do the "hard" part on this picture ‍♀️‍♀️ #amillafushitreehouse

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova),

Raketu ste vôbec nedržali v ruke?

Počas nakrúcania filmu o Číňanke Na Li áno.

Aký bol váš prvý kontakt s filmovým svetom?

Keď som tam letela, netušila som, do čoho idem – nazdávala som sa, že budem iba súčasťou dokumentu o Na Li. Nakoniec sa z toho vykľul obrovský projekt – prvý deň som nakrúcala šestnásť hodín, to isté sa zopakovalo o deň neskôr. Všetko sa odohrávalo na centrálnom dvorci vo Wu-chane, ktorý mal pripomínať arénu v Melbourne.

Aká bola vaša úloha?

Natáčali sme rôzne momenty zo vzájomného zápasu na Australian Open 2014.

Nejatrili tieto scénky už dávno zahojené rany po neúspešnom finále?

Občas aj áno. Koľkokrát som si aj povedala, že keby som toto finále hrala s dnešnými skúsenosťami, verím, že by to dopadlo inak.

Grandslamový titul zostáva naďalej vaším veľkým snom?

Je to veľmi náročná méta. Raz som už bola vo finále a som ochotná spraviť všetko preto, aby som sa opäť k tomuto cieľu ešte raz priblížila.

Pri preberaní ocenenia Tenistka roka ste mladším kolegyniam s úsmevom odkázali – nebojte sa, dlho tu už nebudem. Myslíte na koniec kariéry?

Samozrejme, takéto otázky mi postupom času stále viac chodia po rozume. Ale nerada by som si dávala akékoľvek termíny, nechcem teraz povedať, že budem hrať rok alebo dva, jednoducho to bude tak, ako to budem v danej chvíli cítiť. Kedysi som vyhlásila, že chcem hrať do tridsiatky – to je ale už v nasledujúcej sezóne (smiech).

Ktorý úspech by vás pred definitívnym koncom uspokojil?

Trofej z akéhokoľvek veľkého turnaja, ktorý som vo svojej kariére ešte nevyhrala, by ma veľmi potešila. Grandslamový triumf by mohol byť skvelým bonusom. Ale aj z návratu do svetovej desiatky by som – samozrejme – mala radosť.

Vyhlásenie ankety Tenista roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Tenistka roka 2018 Dominika Cibulková.

Dnes ste v rebríčku WTA na 25. mieste. Mnohých hráčov v pokročilom tenisovom veku zaujímajú už iba turnajové víťazstvá a nie renkingové postavenie.

Je to pekné umiestnenie – koľko tenistiek by zaň dalo čokoľvek. Mňa však predsa len láka tá desiatka – viem, čo všetko to obnáša, ako solídne musí hrať tenistka, ktorá chce dosiahnuť takúto métu.

Je to váš budúcosezónny cieľ?

Isteže. Som staršia, opotrebovanejšia, potrebujem sa cítiť dobre. Aj preto zmením niektoré zaužívané tréningové metódy a v budúcej sezóne pôjdem na menej turnajov. Som zvedavá, ako sa to osvedčí.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Tenista roka