Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Číne kraľuje. Djokovič predĺžil víťaznú sériu a zo Šanghaja si odnáša štvrtú trofej

Srbský tenista Novak Djokovič sa v nedeľu stal víťazom dvojhry na turnaji Masters 1000 v Šanghaji. Vo finále si ako nasadený hráč číslo dva poradil s trinástkou podujatia Chorvátom Bornom Čoričom 6:3 a 6:4 za 1:37 hod.

14.10.2018 12:37 , aktualizované: 14:39
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič s trofejou po triumfe na turnaji v Šanghaji.
debata (1)

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu pokračuje vo výborných výkonoch. Tridsaťjedenročný Srb po dlhej zdravotnej pauze vyhral Wimbledon aj US Open a v Šanghaji teraz získal už 72. titul vo dvojhre na okruhu ATP v kariére. Aktuálne ťahá sériu osemnástich víťazných zápasov.

V Šanghaji je to pre neho už štvrtý titul. Na území Číny má finálovú bilanciu 11:0. Získal aj šesť titulov v Pekingu a vyhral Turnaj majstrov, ktorý sa v roku 2008 konal v Šanghaji.

„Je to fenomenálne. Som na to veľmi pyšný,“ povedal Djokovič po zápase. „Posledné tri-štyri mesiace pre mňa boli úžasné. V mojej hre nebolo veľa nedostatkov, zvlášť tento týždeň. Všetko perfektne zapadalo,“ dodal bývalý prvý hráč sveta.

Vo svetovom rebríčku sa posunie cez Švajčiara Rogera Federera na druhé miesto s maličkou stratou na lídra Rafaela Nadala zo Španielska.

Dvojhra – finále:
Novak Djokovič (2-Srb.) – Borna Čorič (13-Chor.) 6:3, 6:4

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Šanghaj #Novak Djokovič #Born Čorič