Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Schmiedlová neoplatila Ukrajinke prehru, v Taškente končí vo štvrťfinále

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako šiesta nepostúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA International Tashkent Open v uzbeckom Taškente (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch).

27.09.2018 08:56
Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová.
debata

Vo štvrtkovom stretnutí štvrťfinále nestačila na Ukrajinku Katerynu Kozlovovú, ktorej podľahla za 78 minút 3:6, 2:6. Napriek prehre si slovenská tenistka pripíše do rebríčka 60 bodov. Zároveň získa nezdanenú prémiu vo výške 6200 amerických dolárov.

V úvode prvého setu viedla Kozlovová po brejku 2:0, Slovenka otočila na 3:2 vo svoj prospech, no ďalšie štyri hry prvého dejstva patrili ukrajinskej tenistke. Na príjme za stavu 5:3 vo svoj prospech premenila prvý setbal.

V druhom sete išla Ukrajinka do vedenia 3:0 a ani v ďalšom priebehu nedovolila pomýšľať Schmiedlovej na obrat. Za stavu 5:2 využila Kozlovová na príjme prvý mečbal.

Dvadsaťštyriročná Schmiedlová (80. v rebríčku WTA) a rovnako stará Kozlovová (119.) odohrali druhé vzájomné stretnutie. Prvýkrát sa stretli na minuloročnom US Open, vo finále kvalifikácie zvíťazila Ukrajinka 6:7 (1), 6:4, 6:1.

Fedcupová reprezentantka SR Schmiedlová nevyužila šancu prebojovať sa do druhého semifinále na turnaji WTA v tejto sezóne. V apríli sa tešila z celkového triumfu na antukovom podujatí v kolumbijskej Bogote.

Dvojhra – štvrťfinále:
Kateryna Kozlovová (Ukr.) – Karolína Schmiedlová (SR-6) 6:3, 6:2 za 78 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Karolína Schmiedlová #Kateryna Kozlovová