Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v Laver Cupe. Tenisti Európy majú po Prahe trofej aj z Chicaga

Tenisti výberu Európy vyhrali aj druhý ročník Laver Cupu. Na víťazstvo z vlaňajšieho premiérového ročníka v Prahe nadviazali v Chicagu, kde vďaka Rogerovi Federerovi a Alexandrovi Zverevovi zdolali zvyšok sveta 13:8.

24.09.2018 07:39
Tenis, výber Európy Foto: ,
Tenisti výberu Európy oslavujú triumf v druhom ročníku Rod Laver Cupu v Chicagu.
debata

Federer a Zverev v nedeľu prehrali štvorhru a výber sveta viedol 8:7, ale v nasledujúcich dvojhrách strhli výhru na stranu Európy. Švajčiarsky tenista odvrátil tri mečbaly a zdolal 6:7, 7:6 a 10:7 v supertajbrejku domáceho Američana Johna Isner a Nemec Zverev Kevina Andersona z JAR 6:7, 7:5 a takisto 10:7 v supertajbrejku.

„Bolo to neskutočne vyrovnané každý deň a rozhodlo len pár loptičiek. Som nadšený, že sme vyhrali a obhájili titul. To je najdôležitejšie,“ tešil sa Zverev.

Práve Federer a Zverev oslavovali triumf aj pred rokom v českej metropole. Tento rok v Chicagu ich v zostave švédskeho kapitána Björna Borga doplnili Srb Novak Djokovič, Bulhar Grigor Dimitrov, Belgičan David Goffin a Brit Kyle Edmund.

„Bol to ďalší neuveriteľný týždeň a som na svoj tím veľmi pyšný. Vedeli sme, že bude veľmi ťažké pohár udržať, ale podarilo sa nám to,“ ocenil Borg.

Európania vyhrali sedem z ôsmich dvojhier, zatiaľ čo výber sveta trikrát dominoval vo štvorhrách. Federer a Zverev zaistili desať bodov.

Skompletizovať hetrik v súťaži, ktorú Federer založil ako poctu Austrálčanovi Rodovi Laverovi, sa európsky tím pokúsi o rok v Ženeve. „Budúci rok je ale rad na nás a konečne vyhráme,“ vyhlásil kapitán sveta John McEnroe.

Laver Cup

Štvorhra:
John Isner, Jack Sock (USA) – Roger Federer, Alexander Zverev (Švaj./Nem.) 4:6, 7:6 (2), 11:9 (zápasový tajbrejk)
Dvojhry:
John Isner (USA) – Roger Federer (Švaj.) 7:6 (5), 6:7 (6), 7:10 (zápasový tajbrejk)
Kevin Anderson (JAR) – Alexander Zverev (Nem.) 7:6 (3), 5:7, 7:10 (zápasový tajbrejk)

Konečný výsledok súboja zvyšok sveta – Európa je 8:13

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Rod Laver #Alexander Zverev #Laver cup