Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V prvý deň US Open budú v akcii traja Slováci, historický kúsok Schnyderovej

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open ako nasadená dvadsaťdeviatka proti Arantxy Rusovej.

25.08.2018 07:23 , aktualizované: 12:44
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v 1. kole Australian Open.
debata

S holandskou kvalifikantkou má priaznivú bilanciu 1:0, v roku 2010 ju zdolala v dvoch setoch na tráve v Hertogenboschi.

Traja slovenskí tenisti zasiahnu do bojov v úvodný deň US Open. Ako prvá sa vo Flushing Meadows v pondelok predstaví Magdaléna Rybáriková, nasadená tridsaťjednotka nastúpi o 17.00 SELČ proti Číňanke Čhiang Wang.

Lukáša Lacka čaká duel proti Kanaďanovi Vasekovi Pospisilovi. V noci na utorok o 1.00 SELČ sa k slovu dostane Viktória Kužmová, ktorá sa na zrenovovanom štadióne Louisa Armstronga stretne s bývalou svetovou jednotkou Bieloruskou Victoriou Azarenkovou – newyorskou finalistkou z rokov 2013 a 2012.

Švajčiarka Patty Schnyderová zvládla v 39 rokoch kvalifikáciu na US Open a stala sa najstaršou hráčkou, ktorá kedy prešla kvalifikačnými bojmi do hlavnej súťaže grandslamového turnaja.

Na jednom z turnajov veľkej štvorky sa predstaví prvýkrát od Roland Garros 2011, po ktorom ukončila kariéru.

Niekdajší siedma hráčka sveta Schnyderová, ktorá už v decembri oslávi 40. narodeniny, sa vrátila k tenisu v roku 2015 po narodení dcéry Kim. O štart na US Open usilovala už vlani, v treťom kole kvalifikácie však neuspela.

Do hlavnej súťaže nepostúpila víťazka jedenástich turnajov WTA vo dvojhre ani tento rok na Australian Open. V New Yorku sú jej maximom štvrťfinálové účasti z rokov 1998 a 2008. Teraz ju v prvom kole čaká bývalá svetová jednotka Ruska Maria Šarapovová.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Dominika Cibulková #Patty Schnyderová