Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Davisovmu poháru hrozí zánik, varuje Hrbatý. Na pláne je zmena formátu

Budúcnosť tenisového Davisovho pohára mužov je neistá. Jeho sledovanosť má klesajúcu tendenciu, hlavný sponzor nepokračuje v spolupráci a aktuálne nie je známe, čo bude nasledovať. Uviedol to niekdajší tenista a v súčasnosti kapitán slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý.

14.08.2018 14:06
Dominik Hrbatý Foto: ,
Dominik Hrbatý (vľavo) a Martin Kližan.
debata

Na pláne je aj zmena formátu turnaja. „Momentálne ide predovšetkým o záchranu tohto podujatia. ITF má veľmi veľký problém nájsť nového sponzora,“ povedal Hrbatý.

O zmene formátu Davis Cupu sa hovorí už dlhšie, s pôvodným návrhom však nesúhlasilo viacero ľudí, medzi nimi bol aj Hrbatý. Najviac mu prekážala absencia systému doma-vonku.

„Oproti prvému návrhu, ktorý bol, urobila ITF nejaké zmeny. Teraz tam už zápasy doma-vonku figurujú. Mal som možnosť hovoriť s viacerými ľuďmi z prostredia Davis Cupu, dozvedel som sa niečo zo zákulisia. Hoci nový ponúkaný formát tiež nie je úplne ideálny, ale hralo by sa podla neho doma i vonku, čo je dôležité. Ak by tento návrh neprešiel, mohlo by sa stať, že by turnaj zanikol a ako som povedal, momentálne je dôležitá záchrana tohto medzištátneho podujatia,“ dodal člen Siene slávy slovenského tenisu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý #Davisov pohár 2018