Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké sklamanie. Po Rybárikovej sa s Wimbledonom lúči aj Kužmová

Najväčšia slovenská nádej je z kola von. Tohtoročný Wimbledon sa začal najhoršie, ako mohol. Obhajkyňa lanského semifinále, Magdaléna Rybáriková, sa s najslávnejším turnajom na svete rozlúčila hneď na úvod - nad jej sily bola Sorana Cristeaová. Rumunská hráčka triumfovala po setoch 7:5, 6:3.

02.07.2018 14:20 , aktualizované: 17:42
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata (1)

A všetko pritom vyzeralo tak pozitívne. Rodáčka z Piešťan totiž potvrdzovala, že na obľúbenej tráve má aj tentoraz formu – veď pred týždňom sa prebojovala až do finále turnaja v neďalekom Birminghame. V Londýne však jej kúzlo akoby pominulo.

"Bol to jeden z mojich najhorších zápasov na tráve. Sama neviem, čo sa presne stalo. Súperka hrala agresívne, pálila do toho. Ja som jej pomáhala svojim nepresným prvým podaním.

Jednoducho ma nepustila k vlastnej hre," hodnotila pre agentúru TASR sklamaná Rybáriková. Úvod jej však vyšiel. V 1. sete bola lepšou hráčkou, viedla v ňom dokonca 5:3. Ale ani tento nádejný stav jej nakoniec nestačil.

„Nepredviedla som nič, čím by som súperke ublížila. Vo Wimbledone ešte odohrám štvorhru a potom si dám pauzu. Najbližšie sa predstavím až na turnaji v kanadskom Montreale,“ prezradila svoje ďalšie plány zverenka trénera Petra Hubera.

Slovenská hráčka pripomenula, že tráva v staručkom All England Clube nie je to, čo bývala. Vraj sa líši aj od tej, ktorú si nedávno vyskúšala v Birminghame, či Eastbourne. „Podmienky boli dnes úplne iné. Vonku bolo 28 stupňov, tráva bola pomalšia a nefungovali mi na nej slajzy. Vyhovuje mi, keď je polooblačno a tráva je rýchlejšia,“ naznačila.

Rybáriková, 19. v singlovom renkingu, bola pred rokom na tomto prestížnom turnaji v semifinále,­.v ktorom podľahla neskoršej vítazke Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej. Po turnaji príde o poriadnu porciu bodov v rebríčku WTA. V jeho priebežnom vydaní figuruje na 28. pozícii.

Jej skorý odchod z Londýna prekvapuje o to viac, že najlepšej slovenskej tenistke sa tento rok na grandslamových turnajoch výnimočne darilo. Na Australian Open sa prvýkrát dostala medzi najlepších šestnásť a na Roland Garros sa premiérovo predstavila v 3. kole.

Sitom 1. kola neprešla ani Viktória Kužmová. Stále iba 19-ročná Košičanka podľahla v dvoch tajbrejkoch Švédke Rebecce Petersonovej.

A aby toho nebolo málo, zbaliť sa musela aj Anna Karolína Schmiedlová. Francúzke Kristine Mladenovicovej podľahla 7:5, 2:6, 2:6.

Posledným slovenským želiezkom v ženskom singli na treťom grandslamovom turnaji roka tak zostala Dominika Cibulková, ktorá nastúpi v utorok o 12.30 h proti Mladenovicovej krajanke Alize Cornetovej.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Wimbledon 2018