Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková prehrala vo finále turnaja WTA v Birminghame s Kvitovou

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela vo finále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v Birminghame. Šampiónka z roku 2009 prehrala so štvrtou nasadenou obhajkyňou prvenstva Češkou Petrou Kvitovou 6:4, 1:6, 2:6.

24.06.2018 16:56
Petra Kvitová, Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Víťazka turnaja WTA v Birminghame Petra Kvitová (vľavo) so zdolanou finalistkou Magdalénou Rybárikovou.
debata

Rybáriková nevyužila šancu na zisk piateho singlového titulu na WTA Tour. prvého od augusta 2013, keď triumfovala vo Washingtone.

Zverenka trénera Petra Hubera však potvrdila stúpajúcu formu pred blížiacim sa Wimbledonom, kde bude od 2. júla obhajovať vlaňajšie semifinále. Z Birminghamu si odnáša prémiu 86.840 dolárov pred zdanením a 305 bodov do svetového rebríčka WTA. Na budúci týždeň sa predstaví na turnaji v Eastbourne, v 1. kole má voľný žreb.

Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Kvitovou, keď v treťom geme prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Kvitová síce následne vyrovnala na 3:3, no v siedmom geme nezískala pri svojom podaní ani fiftín a Rybáriková pretavila výhodu brejku v zisk prvého setu. Slovenka dobre mixovala údery, bekhendovými slajzmi narúčala Kvitovej rytmus. Češka sa snažila hrať agresívne, no robila priveľa nevynútených chýb.

Magdaléna Rybáriková v Birminghame. Foto: Reuters, ED SYKES
Magdaléna Rybáriková Magdaléna Rybáriková v Birminghame.

V druhom sete sa Kvitová výrazne zlepšila a potvrdila, že tráva je jej najsilnejší povrch. Dvojnásobná wimbledonská víťazka po rýchlom brejku odskočila Rybárikovej na 3:0, v šiestom geme jej opäť zobrala servis a vynútila si tretí set. Kvitová si dokázala pomôcť kvalitným prvým podaním a po druhom servise Rybárikovej zatlačiť Slovenku do defenzívy, nebála sa chodiť na sieť.

V rozhodujúcom dejstve si vďaka sérii forhendových winnerov a skvelých returnov vybudovala náskok 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila vďaka esu v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Rybárikovou na 6:1. Kvitová získala celkovo 25. titul, už piaty v tomto roku.

Dvojhra – finále:
Petra Kvitová (4-ČR) – Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 4:6, 6:1, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Petra Kvitová