Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborná Rybáriková je už vo finále. Na tráve v Birminghame zdolala Strýcovú

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila už do finále na turnaji WTA Premier Birmingham Classic v britskom Birminghame (dotácia 936 128 eur, tráva).

23.06.2018 14:38
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková na turnaji v Birminghame.
debata

V sobotňajšom semifinálovom stretnutí zdolala za 108 minút 7:6 (1), 6:4 rovnako nenasadenú Češku Barboru Strýcovú. Vo finálovom zápase ju čaká Petra Kvitová.

Pre Slovenku to bude prvá tohtoročná finálová účasť na turnaji WTA.

Rybáriková označila zápas so Strýcovou za veľmi náročný. „Vedela som, že to bude ťažké. Bára je veľmi nevyspytateľná hráčka a veľká bojovníčka, výborne returnuje. Bola favoritka, veď v uplynulých štyroch zápasoch ma zdolala. Za stavu 5:3 a 30:0 podávala na víťazstvo v prvom sete, no stále som verila, že to ešte môžem otočiť. Tajbrejk mi vyšiel na jednotku, ona v ňom naopak urobila dosť chýb. V druhom sete bolo dôležité, že sa mi podaril rebrejk,“ uviedla Rybáriková v prvom pozápasovom interview.

S Bárou sme veľmi dobré kamarátky. Je to super baba, srandistka a aj tu v Birminghame sme spolu zažili veľa zábavy. Keď ste však na kurte, kamarátstvo ide stranou a myslíte iba na to, aby ste podali čo najlepší výkon. V Birminghame som dosiahla fantastický výsledok, už sa teším na finále," dodala.

Magdaléna Rybáriková. Foto: Reuters, PETER CZIBORRA
tenis rybáriková Magdaléna Rybáriková.

Dvadsaťdeväťročná Rybáriková (19. v rebríčku WTA) a o tri roky staršia Strýcová (24.) odohrali svoj šiesty vzájomný zápas, piaty na okruhu WTA. Rybáriková si pripísala druhé víťazstvo. Úvodný set priniesol vyrovnaný priebeh, keď Slovenka nevyužila vedenie 3:1 a rozhodnúť musel až tajbrejk. V ňom ukázala pevnejšie nervy Rybáriková, keď dovolila súperke uhrať iba jeden bod.

V druhom dejstve pokračovali obe hráčky vo vyrovnaných výkonoch. Za stavu 3:3 stratila Rybáriková svoje podanie, následne však získala tri hry za sebou a zvíťazila aj v druhom sete v pomere 6:4.

Výsledok stretnutia sobotňajšieho semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Birmingham Classic v britskom Birminghame (dotácia 936 128 eur, tráva):

Dvojhra – semifinále:
Magdaléna Rybáriková (SR) – Barbora Strýcová (ČR) 7:6 (1), 6:4 za 108 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Barbora Strýcová