Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý obrat. Rybáriková je už vo štvrťfinále, čaká ju slovinská prekážka

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Nature Valley Classic na tráve v britskom Birminghame (dotácia 871 028 USD).

20.06.2018 15:23 , aktualizované: 18:08
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

V osemfinále Rybárilková zdolala Francúzku Kristinu Mladenovicovú po parádnom obrate za 116 minút 3:6, 6:2, 6:1. Víťazka si pomohla 5 esami a rovnako päťkrát brejkla svoju súperku.

Súperkou Rybárikovej (19. v rebríčku WTA) v boji o postup do semifinále bude Dalila Jakupovičová. Dvadsaťsedemročná Slovinka v stredu vyhrala prvý set nad Naomi Osakovou 6:3, jej japonská súperka následne odstúpila.

Slovenská tenistka po nevydarenom prvom sete v ďalšom priebehu stretnutia vďaka svojej variabilnej hre a zlepšenému servisu absolútne dominovala. V treťom sete dovolila súperke uhrať len jeden gem a dovedna sedem „fiftínov“. Stretnutie zakončila čistou hrou pri svojom podaní po chybe súperky z bekhendu.

"Som šťastná, že som medzi najlepšou osmičkou. Bol to ťažký zápas. Kristina začala dobre, výborne podávala, ja som sa naopak trápila na returne. Bojovala som však a moja hra sa s pribúdajúcimi minútami výrazne zlepšila.

Kľúčom k obratu bol rýchly brejk na začiatku druhého setu. Dnes som opäť často využívala bekhendový slajz, ktorý je na tráve veľmi účinný a nebála som sa chodiť na sieť.

V Birminghame sú rýchle kurty a loptičky majú nízky odskok, čo mi vyhovuje. Pokiaľ ide o najbližšiu súperku, môj tréner Peter Huber mi pozrie zápas medzi Osakovou a Jakupovičovou a určite mi poradí nejakú taktiku," povedala Rybáriková v prvom pozápasovom interview.

Rybárikovej sa na tráve v Birminghame dlhodobo darí. V roku 2009 sa stala celkovou víťazkou tohto turnaja (vtedy ešte s nižšou dotáciou 220 000 USD), okrem toho sa tam dostala ešte raz do semifinále aj štvrťfinále. Zverenka trénera Petra Hubera už aktuálne má istotu šeku 24 880 USD pred zdanením a 100 bodov do rebríčka.

Dvojhra – 2. kolo:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) – Kristina Mladenovicová (Fr.) 3:6, 6:2, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Kristina Mladenovicová