Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fraška v imunite zadlženého Beckera. Jeho diplomatický pas je falošný

Fraška v súvislosti s diplomatickou imunitou, na ktorú sa v konkurznom konaní vo Veľkej Británii odvoláva bývalá tenisová hviezda Boris Becker, nadobúda stále bizarnejšie rozmery.

20.06.2018 11:29
Boris Becker Foto: ,
Boris Becker.
debata (1)

Podľa pracovníka ministerstva zahraničia Stredoafrickej republiky je diplomatický pas, ktorým päťdesiatročný Nemec argumentuje, podľa všetkého falošný.

Trojnásobný wimbledonský víťaz Becker sa stal v apríli atašé Stredoafrickej republiky, jednej z najchudobnejších krajín sveta, pre šport a kultúru v Európskej únii.

Jeho právni zástupcovia sa minulý týždeň obrátili na súd v Londýne s tvrdením, že keď je Becker diplomatickým zástupcom, nemôžu ho vystaviť právnemu sporu pred súdom v žiadnej krajine.

Už v pondelok však minister zahraničia Stredoafrickej republiky Charles Armel Doubane pre nemecký denník Die Welt odmietol, že by Becker v krajine požíval diplomatický status. K tomu by museli byť podpísané potrebné dokumenty, čo sa nestalo.

Dnes navyše vysoký pracovník ministerstva Cherubin Moroubama uviedol, že sériové číslo Beckerovho pasu, ktorý bol vystavený v marci, patrí k dokumentom, ktoré v roku 2014 nevyplnené ukradli. Becker ani nemá v pase napísanom svoju funkciu osobitného atašé, paradoxne ho tam vedú ako „poradcu pre finančné záležitosti“.

Na bývalú svetovú jednotku Beckera vlani v Británii vyhlásili bankrot kvôli nesplatenej pôžičke vo výške 3,5 milióna eur od súkromnej banky Arbuthnot Latham & Co z roku 2015. Do insolvenčného konania sa následne prihlásil aj Beckerov bývalý obchodný partner s pohľadávkou 36,5 milióna eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Becker