Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bombardér Karlovič je najstarším semifinalistom uplynulého štvrťstoročia

Ivo Karlovič je najstarším semifinalistom na okruhu ATP po 25 rokoch. Tridsaťdeväťročný chorvátsky tenista na antuke v Houstone vyradil Austrálčana Nicka Kyrgiosa 3:6, 6:2, 6:3 a napodobnil ťaženie Jimmyho Connorsa turnajom v San Franciscu v roku 1993. Američan mal vtedy 41 rokov.

14.04.2018 11:52
Ivo Karlovič Foto: ,
Ivo Karlovič.
debata

Karlovič, 88. hráč svetového rebríčka, zdolal o 17 rokov mladšieho Kyrgios na piaty pokus. V piatok v Houstone sa mohol oprieť o svoju tradičnú zbraň – servis – a pomohol si k výhre 18 esami.

„Tak to je niečo! Obrovské víťazstvo. Až doteraz som s ním zakaždým prehral, ​​som fakt veľmi šťastný,“ povedal Karlovič, ktorý pred 11 rokmi v Houstone získal titul.

V semifinále ho čaká domáci Američan Tennys Sandgren, a ak aj tento zápas rodák zo Záhrebu zvládne, bude najstarším finalistom od Kena Rosewalla, ktorý získa trofej na turnaji v Hongkongu v roku 1977 v štyrid­siatich troch rokoch.

Druhé semifinále v Houstone bude záležitosťou iných dvoch amerických tenistov Taylora Fritza a Stevea Johnsona, ktorý vyradil turnajovú jednotku Johna Isnera po obrovskej bitke 7:6, 4:6 a 7:6.

debata chyba
Viac na túto tému: #houston #Ivo Karlovič #ATP 250