Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepšie Slovenky do Bieloruska nepôjdu. Cibulková nechce hrať na harde

Kvarteto slovenských tenistiek Viktória Kužmová, Jana Čepelová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková figuruje v nominácii fedcupového kapitána Mateja Liptáka na zápas v Bielorusku. Baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie sa uskutoční 21.-22. apríla na tvrdom povrchu Rebound Ace Synpave v Minsku.

11.04.2018 10:54
Viktória Kužmová Foto: ,
Renkingovou líderkou Slovenska bude Viktória Kužmová.
debata (2)

Slovenky nastúpia v aréne Čižovka bez svetovej sedemnástky Magdalény Rybárikovej i bez Dominiky Cibulkovej. Bývalá štvorka rebríčka WTA odôvodnila svoju neúčasť nedávnou chorobou i tým, že sa hrá na harde a ona už odštartovala prípravu na antukovú časť sezóny. Vo fedcupovej histórii pôjde o druhé vzájomne stretnutie oboch krajín. V júli 2004 zvíťazilo Slovensko na antuke v areáli Slávie STU Bratislava 4:0.

Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú v Minsku o 12.00 SELČ. V nedeľu od 11.00 SELČ sú na programe zostávajúce dva single a záverečná štvorhra. Hlavnou rozhodkyňou bude Britka Denise Parnellová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Španiel Jaume Campistol a Ruska Anastasia Košelevová. Hrá sa s loptičkami značky Slazenger Wimbledon.

Slovenské družstvo vo februári v bratislavskom NTC zdolalo v 1. kole II. svetovej skupiny Rusko 4:1 a bude bojovať o návrat medzi elitnú osmičku, v ktorej naposledy účinkovalo v roku 2014. Bielorusky vlani postúpili až do finále Fed Cupu. Začiatkom februára v 1. kole svetovej skupiny prehrali s Nemeckom 2:3 a musia tak absolvovať záchranárske práce.

Viktória Kužmová (104. vo WTA vo dvojhre, 300. vo štvorhre)
Jana Čepelová (117. / 262.)
Karolína Schmiedlová (132. / 954.)
Rebecca Šramková (372. / -)
kapitán: Matej Lipták

Predpokladaná nominácia Bieloruska:
Alexandra Sasnovičová (49. / -)
Arina Sobolenková (61. / 148.)
Vera Lapková (130. / 108.)
Lidija Morozovová (490. / 63.)
kapitánka: Tatiana Pučeková

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Matej Lipták #Viktória Kužmová #Anna Karolína Schmiedlová #Rebecca Šramková #Pohár federácie 2018