Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec čiernej série. Schmiedlová postúpila v Bogote do ďalšieho kola

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prerušila čiernu sériu a po poldruharočnej prestávke uspela v zápase hlavnej súťaže na turnaji WTA. Na antukovom podujatí v kolumbijskej Bogote postúpila do 2. kola dvojhry po triumfe nad Američankou Irinou Falconiovou 7:5, 0:6, 6:1.

10.04.2018 07:10
Rio Olympics Tenis Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová.
debata

Doposiaľ posledný triumf v hlavnom pavúku na WTA Tour zaznamenala Schmiedlová ešte v októbri 2016 v Luxemburgu.

„Už som aj zabudla na to, ako chutí víťazstvo na turnaji WTA. Som šťastná, že sa mi podarilo zdolať predvlaňajšiu šampiónku z Bogoty. Bol to môj premiérový tohtoročný zápas na antuke a vôbec prvý v kolumbijskej metropole, kde je vysoká nadmorská výška. Podmienky sú tu predsa len iné, človeku sa ťažšie dýcha a má problémy udržať si vlastné podanie. Mám radosť z toho, ako som zvládla tretí set,“ citovala slová bývalej svetovej dvadsaťšestky oficiálna stránka WTA.

V ďalšom kole čaká Schmiedlovú víťazka súboja medzi ôsmou nasadenou Austrálčankou Aljou Tomljanovičovou a mexickou kvalifikantkou Renatou Zarazuovou. Tomljanovičovej má čo odplácať, pred týždňom na turnaji v Monterrey prehrala s chorvátskou rodáčkou po trojsetovej bitke, pričom v rozhodujúcom dejstve nevyužila tri mečbaly.

„Môj tréner mi po víťazstve nad Falconiovou povedal, že v Bogote možno budem mať šancu na revanš. Uvidíme, či Tomljanovičová postúpi. Poznám ju, viem ako hrá.“

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Anna Karolína Schmiedlová