Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto zdolá maestra? Federer tento rok ešte neprehral, je vo finále Indian Wells

Švajčiarsky tenista Roger Federer zostáva v tomto kalendárnom roku naďalej nezdolaný. Tridsaťšesťročný rodák z Bazileja ako najvyššie nasadený hráč zvíťazil nad Chorvátom Bornom Čoričom 5:7, 6:4, 6:4 v semifinále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v americkom Indian Wells v Kalifornii.

17.03.2018 22:52
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer v Indian Wells.
debata

Federer sa s nenasadeným 21-ročným rodákom zo Záhrebu veľmi potrápil, napokon však za 141 minút triumfoval a postúpil do nedeľňajšieho finále. Jeho súperom v boji o celkový primát bude Juan Martín Del Potro, ktorý zdolal Kanaďana Milosa Raonica.

Čorič brejkol Federera v 11. hre úvodného dejstva a vzápätí pri vlastnom servise premenil druhý setbal. Švajčiarsky fenomén v druhom sete prehrával 0:2, 1:3 i 2:4, napokon však štyrmi víťaznými hrami otočil nepriaznivý stav.

Na úvod rozhodujúceho tretieho setu favorit stretnutia nevyužil vlastné podanie a hoci to hneď napravil, v siedmom geme za stavu 3:3 opäť ťahal pri svojom servise za kratší koniec.

Tenisové umenie a veľkosť 20-násobného grandslamového šampióna sa však opäť raz ukázala: Federer zvládol nasledujúce tri gemy a čistou hrou pri Čoričovom podaní ukončil stretnutie.

V tomto roku má švajčiarsky Maestro na hlavnom profiokruhu zatiaľ bezchybnú zápasovú bilanciu 17:0. Sú v nej zahrnuté turnajové tituly na „harde“ Australian Open v Melbourne a na halovom podujatí v Rotterdame.

Víťazstvom nad Čoričom prekonal svoj najlepší vstup do profisezóny z roku 2006. Vtedy mal 24 rokov a po triumfoch v Dauhe a na Australian Open podľahol až na treťom turnaji v Dubaji vo finále Španielovi Rafaelovi Nadalovi.

Výsledok stretnutia sobotňajšieho semifinále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v americkom Indian Wells v Kalifornii (dotácia 7 972 535 USD, tvrdý povrch Plexipave vonku):

Dvojhra – semifinále:
Roger Federer (Švaj.-1) – Borna Čorič (Chor.) 5:7, 6:4, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Indian Wells #Borna Čorič