Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko po prehre: Nebol som stopercentne fit. Bojoval som s únavou aj teplom

Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v 2. kole Australian Open s Argentínčanom Nicolásom Kickerom 2:6, 5:7, 6:1, 5:7.

18.01.2018 04:08 , aktualizované: 08:55
Lukáš Lacko Foto: ,
Lukáš Lacko v 2. kole Australian Open.
debata (2)

Posledným slovenským želiezkom v singli tak zostala Magdaléna Rybáriková, ktorá nastúpi v 3. kole v noci na piatok SEČ proti Ukrajinke Kateryne Bondarenkovej.

Lacko v súboji nenasadených hráčov Lacko nezopakoval výkon z úvodného kola, keď senzačne vyradil niekdajšiu svetovú trojku, favorizovaného Kanaďana Milosa Raonica.

Lacko (86. v rebríčku ATP) prevýšil súpera na esá 14:2 a vo víťazných úderoch celkovo 35:27, využil aj 6 z 9 brejkových príležitostí, napriek tomu neuspel. Na celkovo získané body to bolo 118:118. V koncovke štvrtého setu slovenský zástupca viedol 5:4 a mal výhodu podania, zostávajúce tri hry však prepustil súperovi.

Lukáš Lacko vs. Nicolás Kicker na Australian Open Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Lukáš Lacko počas zápasu s Nicolásom Kickerom v...

Za stavu 5:6 pri svojom servise neodolal druhému mečbalu Kickera. Bol to prvý vzájomný súboj 30-ročného Slováka a o 5 rokov mladšieho Argentínčana s momentálnym renkingom 93. Súperom Kickera v 3. kole bude Maďar Márton Fucsovics, ktorý prekvapujúco vyradil nasadenú trinástku Američana Sama Querreyho 6:4, 7:6 (6), 4:6, 6:2.

Bývalý 44. muž počítačového poradia Lacko hral v hlavnej súťaži na južnej pologuli jubilejný desiaty raz a jeho maximom z Melbourne zostáva 3. kolo zo sezón 2012 a 2017. Vlani medzi najlepšími 32 nestačil na Japonca Kei Nišikoriho (trikrát 4:6).

Nicolás Kicker počas zápasu s Lukášom Lackom. Foto: Reuters, DAVID GRAY
Nicolás Kicker Nicolás Kicker počas zápasu s Lukášom Lackom.

Takto ďaleko bol aj na Wimbledone 2012 a 2016. Lacka trénersky vedú Erik Csarnakovics a Filip Havaj v rámci spolupráce s bratislavskou Love 4 Tennis Academy.

Lacka hra Kickera neprekvapila. „V podstate hral to, čo sme očakávali – dlhé výmeny cez vysoké spiny. Dnes to nebolo moc o súperovi, ako skôr o tom, že som celý zápas bojoval s podmienkami, únavou, teplom a vetrom, ktorý sa točil 360 stupňov,“ povedal pre Rádio Slovensko najlepší slovenský singlista, ktorého maximom na Australian Open zostáva 3. kolo z rokov 2017 a 2012.

Lacko v prvom kole senzačne vyradil nasadenú dvadsaťdvojku a bývalú svetovú trojku Kanaďana Miloša Raoniča, zápas s wimbledonským finalistom z roku 2016 mu však odčerpal veľa síl.

Lukáš Lacko podáva v zápase proti Nicolásovi... Foto: SITA/AP, Ng Han Guan
Lukáš Lacko Lukáš Lacko podáva v zápase proti Nicolásovi Kickerovi.

„Hrali sme tri a pol hodiny. V Melbourne sú v týchto dňoch extrémne horúčavy a pred duelom s Kickerom som sa necítil dobre, bol som unavený. V prvom sete som ani nebol na dvorci. Od druhého setu to už bolo lepšie. Mal som v ňom brejk k dobru, no nevyužil som ho, vo štvrtom dejstve som za stavu 5:4 išiel podávať, no stratil som servis. V tenise to tak niekedy chodí, že sa to zvrtne na pár loptách. Keď je hráč unavený a je páľava, niekedy bojuje viac sám so sebou ako so súperom, čo bol dnes môj prípad. Treba priznať, že Kicker bol lepší, vyťažil z toho, že som nebol úplne ok. Keby som bol stopercentne fit, mohol som ho zdolať, no nestalo sa,“ dodal.

Dvojhra mužov – 2. kolo:
Nicolás Kicker (Arg.) – Lukáš Lacko (SR) 6:2, 7:5, 1:6, 7:5 za 153 minút

Rybáriková napokon nebude hrať vo štvorhre

Magdaléna Rybáriková a Chorvátka Petra Martičová sa odhlásili zo štvorhry na Australian Open. Mali hrať proti Američankám Lauren Davisovej a Alison Riskeovej, vo štvrtok ich v 1. kole nahradili alternantky – Ruska Irina Chromačevová a Slovinka Dalila Jakupovičová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Lacko #Australian Open 2018 #Nicolás Kicker