Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pocta legende. Martina bola moja motivácia, priznala Hantuchová

Obe najslávnejšie tenisové rodené východniarky už dohrali, Daniela Hantuchová to zverejnila v júli, Švajčiarka Martina Hingisová minulý týždeň. Spája ich oveľa viac ako geografická blízkosť Popradu a Košíc.

01.11.2017 09:23
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová preberá Cenu za oddanosť Fed Cupu udelenú Medzinárodnou tenisovou federáciou.
debata

„Bolo mi cťou vnímať ju ako motiváciu, ale aj zdieľať s ňou veľa spoločných tréningov, zápasov, večerí,“ uviedla pre agentúru SITA 34-ročná Hantuchová, ktorá zdolala teraz 37-ročnú Hingisovú v marci 2002 vo finále v kalifornskom Indian Wells.

Bol to premiérový vzájomný duel. Na definitívnych 3:2 sa Slovenka dostala v osemfinále edície 2007 v rovnakom dejisku, napokon znova dobyla titul.

Bývalá jednotka svetového rebríčka vo dvojhre a terajšia líderka renkingu štvorhry Hingisová má na konte 25 grandslamových trofejí, rozlúčila sa už tretí raz. Tentoraz podľa jej slov definitívne.

„Obdivujem, čo všetko dokázala. Hrala s citom a rozumom, ľudia sa tešili na jej zápasy. Bolo zaujímavé počúvať, ako ona vníma tenis. Pri tých spoločných tréningoch som sa veľa naučila,“ zaspomínala si Hantuchová, ktorá v ére čoraz výraznejšieho príklonu k silovému a priamočiaremu štýlu rovnako ako Hingisová patrila k starosvetskej škole jemnocitu na kurte.

Hingisová sa po takmer šiestich rokoch odmlky vrátila v júli 2013 práve po boku Hantuchovej vo štvorhre a vtedy skonštatovala: „Chcelo to od nej veľa nabádania a podnecovania, aby ma – obrazne povedané – vytiahla z hrobu. Som veľmi šťastná, že mám partnerku ako Daniela, značne mi to uľahčila.“

Hantuchová spätne podotkla: „Na naše zápasy som sa vždy tešila. Vedela som, že ani tak nezáleží na výsledku – predovšetkým si to užijeme a budeme mať radosť z hry.“

Držiteľka kariérneho Grand Slamu v miešanej štvorhre Hantuchová mala Hingisovú nablízku aj v jednej z najzásadnej­ších chvíľ.

„V deň, keď som zverejnila koniec kariéry, sme s Martinou pozerali záznam toho nášho vzájomného finále z Indian Wells 2002, aj sme si poplakali,“ prezradila Slovenka v septembri na prezentačnej tlačovej besede k novembrovému 10. ročníku exhibičného benefičného podujatia Tennis Champions. V roku 2013 sa predstavila v NTC na tejto akcii práve s Hingisovou.

Still summer vibes in October ? ☺️

Príspevok, ktorý zdieľa Daniela Hantuchova (@danielahantuchovaofficial),

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Daniela Hantuchová #Martina Hingisová