Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Predviedla dva obraty. Šarapovová má prvý titul po dopingovom treste

Ruská tenistka Maria Šarapovová získala svoj prvý singlový titul po takmer dva a pol roku.

15.10.2017 11:28
Maria Šarapovová Foto:
Maria Šarapovová.
debata (4)

V nedeľu triumfovala na turnaji WTA International Tianjin Open v čínskom Tchien-ťine (celková dotácia 500 000 USD, tvrdý povrch Deco Turf) zdolaním Bielorusky Ariny Sobolenkovej za 125 minút 7:5, 7:6 (8).

Päťnásobná grandslamová šampiónka Šarapovová získala prvý titul na okruhu WTA od 17. mája 2015, keď sa radovala na antuke v Ríme. Celkovo má v kariére na konte 36 triumfov vo dvojhre. O 11 rokov mladšia Sobolenková absolvovala svoje prvé finále na hlavnej profesionálnej úrovni.

Tridsaťročná držiteľka voľnej karty Šarapovová musela v obidvoch setoch otáčať nepriaznivý stav. V prvom dejstve zaostávala už 1:4, ale dokázala zrovnať skóre a neskôr za stavu 6:5 pri vlastnom podaní premenila druhý setbal.

V druhom sete to pre ňu vyzeralo ešte horšie, prehrávala už 1:5 a súperka podávala na víťazstvo. Šarapovová však nepripustila tretí set, vyhrala päť hier po sebe a hoci ju Sobolenková brejkla v dvanástom geme, v tajbrejku sa jej napokon podarilo zvíťaziť.

Päťnásobná grandslamová víťazka sa na okruh WTA vrátila po pätnásťmesačnom treste za doping koncom apríla v Stuttgarte. Práve tam sa tešila z doteraz jedinej semifinálovej účasti, v ďalšej časti sezóny ju trápilo zranenie stehenného svalu a ruky.

Po triumfe sa posunie v rebríčku WTA na 57. miesto, Sabalenková sa vďaka svojmu životnému turnaju dostane prvýkrát do elitnej stovky, figurovať bude v ôsmej desiatke.

Turnaj v Tchien-ťine – finále:
Maria Šarapovová (Rus.) – Arina Sobolenková (Biel.) 7:5, 7:6 (8) za 125 minút

Štvorhra – finále:
Irina-Camelia Begová, Sara Erraniová (Rum./Tal.) – Dalila Jakupovičová, Nina Stojanovičová (Slovin./Srb.-3) 6:4, 6:3 za 69 minút

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Tchien-Ťin #Arina Sobolenková