Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stovežatá hostila elitu. Praha bola fantastická, znelo od účastníkov

Premiérový ročník Laver Cupu zožal úspech v hale i u televíznych obrazoviek. Tenisti Európy v pražskej O2 aréne zdolali zvyšok sveta a výkonný riaditeľ súťaže Steve Zacks chválil fanúšikov v českej metropole i organizátorov.

25.09.2017 10:29
debata
Rafael Nadal a Roger Federer oslavujú výhru... Foto: Reuters, DAVID W CERNY
Federer Nadal Laver Rafael Nadal a Roger Federer oslavujú výhru výberu Európy.

„Praha bola fantastická. Zvolili sme ju nielen preto, že je krásna, ale aj preto, že sme vedeli, že tu fanúšikovia zbožňujú tenis, sú tu skvelé organizátori a dobrá aréna. Mali sme príležitosť vidieť mesto, urobiť niekoľko zábavných akcií pre fanúšikov. Tí potom prišli a v skvelej atmosfére podporovali hráčov,“ vravel Zacks.

Podobného názoru bol aj Miroslav Černošek, majiteľ firmy Česká sportovní, ktorá bola lokálnym promotérom a organizátorom akcie: „Fenomén Prahy je nevídaný. Je veľmi vítaná a má v sebe niečo, čo sem hráčov a hráčky priťahuje.“

Podľa odhadov riaditeľa O2 arény Roberta Schaffera prišlo na trojdňovú akciu cez 80 tisíc ľudí. „Keď v júni 2016 prvýkrát Zacks v aréne popisoval akciu, tak sme si hovorili, že tomu moc neveríme a kiežby aspoň desať percent bola pravda. Teraz máme za sebou veľa nádherného tenisu. Nastavili sme latku pomerne vysoko,“ vravel Schaffer.

Hlavných organizátorov teraz čaká vyhodnotenie Laver Cupu. Zistia si spätnú väzbu od fanúšikov, hráčov, sponzorov a televíznych spoločností. „Ohlasy sú zatiaľ pozitívne. Ale to nás nezastaví, aby sme podujatie skúsili urobiť ešte lepším. Rovnako ako sme to prispôsobili, aby to sedelo Prahe, urobíme to isté pre Chicago,“ pripomenul Zacks dejisko ročníka 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Rafael Nadal #Roger Federer #Laver cup