Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Prahe sa schádza tenisová smotánka. Pozrite sa, na čom budú hviezdy hrať

Ostrosledovaný premiérový ročník Laver Cupu sa bude hrať na elegantnom čiernom tenisovom kurte s bielymi lajnami. V pražskej 02 aréne sa na stredne rýchlom dvorci stretnú výbery sveta a Európy.

19.09.2017 18:46
debata (2)

O2 aréna téměř připravena. na Laver Cup! #lavercup #prague #tennis #arena

Príspevok, ktorý zdieľa Tenisový svět (@tenisovysvetcz),

„Pripravili sme najčiernejší kurt, aký kedy bol,“ povedal výkonný riaditeľ súťaže Steve Zacks. „Keď sme prvýkrát počuli o farbe, povedali sme si, či to tak naozaj dopadne. Výsledok je nádherný,“ povedal riediteľ pražskej O2 arény Robert Schaffer.

Laver Cup, podujatie založené ako pocta legendárnemu Rodovi Laverovi, sa uskutoční od piatka do nedele. Za tím Európy, vedený kapitánom Björnom Borgom, nastúpia Švajčiar Roger Federer, Španiel Rafael Nadal, či Tomáš Berdych.

Lodivod svetového tímu John McEnroe má v zostave okrem iných Argentínčana Juana Martína Del Potra.

Čierny kurt je v rámci okruhu ATP unikátnou záležitosťou. Tenis pozná najčastejšie tehlovú farbu vďaka antuke, zelenú trávu a betónové dvorce majú najčastejšie modrý odtieň. V Madride neuspeli s experimentom modrej antuky, v Charlestone majú zelenú antuku.

Pred desiatimi rokmi odohrali Nadal s Federerom exibíciu na jednom z najzvláštnejších dvorcov. V španielskej Palme tvorila jedna polovica antuková a druhá trávnatá.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Laver cup