Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mečíř je spokojný so stavom 2:0, pred víkendom má ale zamotanú hlavu

Andrej Martin získal druhý bod pre slovenský tenisový tím piatkovým triumfom 3:1 na sety (7:5, 4:6, 6:3, 6:3) za 172 minút nad Poliakom Kamilom Majchrzakom v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.

15.09.2017 23:26
Miloslav Mečír Foto: ,
Miloslav Mečír.
debata

Slováci zvládli lepšie obe stretnutia, keď už skôr zvíťazil Norbert Gombos nad Hubertom Hurkaczom (6:2, 6:2, 3:6, 6:4).

"Som veľmi rád, že som zvládol tento fyzicky náročný zápas. Večer bývajú stretnutia pomalšie ako cez deň, takže to boli dlhé výmeny a na každý bod som sa poriadne nadrel. Súper bol veľmi solídny a presne takéto dlhé výmeny mu vyhovovali. Teší ma, že sme nešli do piateho setu. Postupne som sa herne zlepšoval a stále som sa cítil lepšie a lepšie. Myslím si, že v treťom a štvrtom sete som bol lepším hráčom na kurte a verím, že by som zvládol aj piaty set, ak by k nemu prišlo. Je pre mňa skvelý pocit hrať v NTC na antuke a som rád, že tu môžem hrať svoj obľúbený tenis,“ uviedol Martin, 172. v singlovom renkingu ATP.

Andrej Martin. Foto: SITA, Martin Medňanský
Andrej Martin Andrej Martin.

"Som veľmi spokojný so stavom 2:0. Pred začiatkom som si želal, aby to tak bolo po prvom hracom dni. Väčšie šance máme v dvojhre, a preto je super, že sme v prvých dvoch zápasoch triumfovali. Ani jeden z duelov nebol jednoduchý a ďalšie budú rovnako zložité. Dôležité je, kto uhrá body. Chalani ukázali, že rebríčkovo i skúsenosťami sú na tom o niečo lepšie ako Poliaci,“ zhodnotil piatkový úvodný deň kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř.

Olympijský víťaz zo Soulu 1988 priznal, že ešte nevie, koho pošle na ďalšie zápasy. „Mám zamotanú hlavu, kto bude hrať ďalšie dni. Uvažoval som nad rôznymi možnosťami. Andrej toho má určite dosť v nohách. Najradšej by som bol, ak by sa z toho zotavil a bol by ráno fit. Je však na zváženie, či sa oplatí ho ‚vyšťavovať‘. Zajtra môže nastúpiť i Jojo (Kovalík), takisto môže hrať i v nedeľňajšej dvojhre. Existuje i možnosť, že by hral Noro (Gombos) štvorhru, ale s tým počítam menej. Uvidíme, ako sa Andrej bude ráno cítiť. Pokúsime sa vybrať optimálnu zostavu,“ povedal Mečíř na tlačovej konferencii.

Andrej Martin a nehrajúci kapitán Miloš Mečíř. Foto: SITA, Martin Medňanský
Andrej Martin Andrej Martin a nehrajúci kapitán Miloš Mečíř.

„Je super, že máme v tíme rôzne varianty, ktoré môžeme použiť a nie sme odkázaní na dvoch hráčov. Uvidíme, ako sa budem cítiť. Myslím si však, že to v sobotu prebehne podľa plánu. Pred štvorhrou nie sme favoriti a môžeme iba prekvapiť. Pokúsime sa uhrať bod,“ doplnil Andrej Martin.

„Z výsledku som sklamaný, pretože som mohol zvíťaziť. Všetky štyri sety boli vyrovnané, ale nepodarilo sa mi získať dôležité body,“ povedal nešťastný 21-ročný Kamil Majchrzak. Poľský kapitán Radoslaw Szymanik bol z piatkového stavu značne rozčarovaný.

„Bol by som najradšej, aby už bola sobota. Chceli sme získať aspoň jeden bod, ale nepodarilo sa nám to. Všetci si želáme, aby sme čo najskôr odišli do hotela, oddýchli si a pripravili sa na ďalší hrací deň,“ stručne skomentoval Szymanik.

Slovensko sa nachádza na 25. pozícii v daviscupovom renkingu krajín ITF. Poľsko figuruje na poslednom 133. mieste, čo vyvstalo zo súboru trestov za neregulárne rýchly povrch vlani v marci v Gdansku proti Argentíne: odrátali mu 2000 bodov, s nimi by bolo na 20. priečke.

V doterajšej daviscupovej histórii sa slovenský tím stretol s poľským dva razy. V septembri 1996 v II. skupine euroafrickej zóny v Trnave zvíťazili domáci 4:1, v septembri 2015 Slováci prehrali v Gdyni v play-off o svetovú skupinu 2:3.

Poliaci od spomenutého predvlaňajšieho triumfu nad Slovákmi inkasovali tri prehry za sebou. Postupne nestačili v osemfinále elitnej šestnástky na Argentínu (bol to ich debut vo svetovej skupine), prehrali s Nemcami v baráži a vo februári podľahli Bosniakom v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Martin #Miroslav Mečíř