Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvaja enfant terrible už nie sú kamoši! Kyrgios sa odvrátil od parťáka Tomica

Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa pred semifinálovým duelom s Belgickom v Davisovom pohári dištancoval od niekdajšieho reprezentačného kolegu Bernarda Tomica, s ktorým ho v minulosti spájali časté extempore na kurte aj mimo neho.

15.09.2017 13:46
Nick Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata

Zatiaľ čo Kyrgios vedie víkendový tím v boji o finále, Tomic sa prepadol v rebríčku až do o polovice druhej stovky a v nominácii chýba.

Obaja muži boli v minulosti priatelia a obhajovali sa navzájom voči kritike svojho správania. Ale teraz Kyrgios zmenil rétoriku. „Bola by chyba, keby ste ma hádzali do jedného vreca s Bernardom Tomicom,“ napísal dvadsiaty hráč svetového rebríčka na webe playersvoice.com.au s narážkou na Tomicovo vyhlásenie, že ho tenis nudí a ako ním zarábal, aj keď nehral na sto percent.

„Bernie zišiel z cesty, boli sme dobrí priatelia, keď som bol mladší,“ povedal Kyrgios. „Vtedy som sa nezameriaval na turnaje, boli sme ako starí chlapi z tej istej krajiny, chodili po tých istých cestách,“ povedal. „Odvtedy sa veľa zmenilo, musí si ujasniť, čo chce,“ dodal Kyrgios na adresu Tomiča.

„Už sa nedá spoľahnúť na nič, čo hovorí. Niečo povie, ale urobí niečo iné. Odporuje sám sebe. Tvrdí, že mu tenis neprináša radosť, že tú hru nemá rád, ale zároveň povedal, že jediná vec, ktorá by ho urobila šťastným , je víťazstvo na Grandslame, čo nemá zmysel,“ dodal Kyrgios.

Tomic v minulosti Austráliu v Davisovom pohári pravidelne reprezentoval, vo štvrťfinále proti USA už ale nehral a kapitán Lleyton Hewitt ho nepovolal ani proti Blegicku. V Bruseli prevzal vedenie John Millman.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernard Tomic #Nick Kyrgios