Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová svetová jednotka Plíšková: Ešte si to neuvedomujem

Česká tenistka Karolína Plíšková sa v utorok stala budúcou novou jednotkou svetového rebríčka WTA vo dvojhre bez toho, aby sama hrala. V pondelok 17. júla bude 23. líderkou v histórii.

12.07.2017 16:40
Karolína Plíšková Foto: ,
Karolína Plíšková.
debata

„Určite si tento deň zapamätám! Hoci v tejto chvíli neoslavujem víťazstvo na kurte, budem na najvyššom poste. Naozaj veľa to pre mňa znamená,“ napísala na instagrame 25-ročná finalistka vlaňajších newyorských US Open. Zatiaľ úspešnejšia z dvojičiek Plíškových síce minulý štvrtok senzačne prehrala v 2. kole grandslamového Wimbledonu so Slovenkou Magdalénou Rybárikovou, medzičasom už semifinalistkou, ale profitovala z toho, že svoje renkingové úlohy na tráve v Londýne nesplnili Nemka Angelique Kerberová a Rumunka Simona Halepová.

„Vlastne som si ešte ani neuvedomila, čo som dokázala. Pracujem však veľmi tvrdo, ľudia okolo mňa tiež. Ďakujem všetkým, ktorí mi verili, ale aj pochybovačom. Post jednotky sa v mojom vnímaní spája aj s veľkou zodpovednosťou. Som si jej vedomá a sľubujem, že nesklamem. Azda toto odhodlanie aj naplním,“ uviedla Plíšková.

debata chyba