Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková senzačne vyradila vo Wimbledone Plíškovú, Kučová končí

Magdaléna Rybáriková bola po štvrtkovom zápase 2. kola vo Wimbledone vyčerpaná, no spokojná. A najmä šťastná. Popradská rodáčka sa postarala vo Wimbledone o obrovské prekvapenie.

06.07.2017 19:07 , aktualizované: 21:43
debata (2)
Víťazné gesto Magdalény Rybárikovej v zápase... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Magdaléna Rybáriková Víťazné gesto Magdalény Rybárikovej v zápase proti Karolíne Plíškovej.

Na najslávnejšom tenisovom turnaji sveta zdolala podľa mnohých najväčšiu favoritku na zisk trofeje – Češku Karolínu Plíškovú.

„Som nesmierne šťastná. Už len to, že som sa po zlom období mohla predstaviť vo Wimbledone, dokonca na centrálnom dvorci, považujem za úžasné. Oddýchnem si a začnem sa sústrediť na ďalší zápas. V každom prípade momentálne prežívam krásnu rozprávku," vyznala sa z pocitov Rybáriková.

Slovenka pritom vstupovala do zápasu z pozície jednoznačnej outsiderky. Napokon, na súťažné kurty sa po dvoch operáciách vrátila len vo februári, musela sa prebíjať menšími turnajmi. Do najlepšej stovky prenikla len tesne pred štartom prestížneho podujatia v All England Clube.

Pre porovnanie: Plíšková prežíva najlepšie obdobie v kariére. V renkingu okupuje tretiu priečku. Vo Wimbledone útočila dokonca na post líderky.

Na kurte však papierové predpoklady neplatili. Zverenka Petra Hubera predviedla skvelý, sústredený, mimoriadne koncentrovaný výkon. Češku privádzala v niektorých výmenách do zúfalstva.

„Magda má na trávu naozaj zradnú hru. Ja som celkovo odohrala jediný zlý gem, a to az stavu 5:6 v druhom sete, inak som si nepočínala nejako zle. Ona však dnes bola o čosi lepšia,“ uznala Plíšková.

Do Londýna Rybáriková cestovala so skromnými ambíciami. „Wimbledon je mojím najobľúbenejším turnajom. Rada by som uspela. Ak prejdem cez prvé kolo, bude všetko ostatné už len pekným bonusom," hovorila pre denník Pravda po triumfe na turnaji v Ilkley.

Magdaléna Rybáriková (vpravo) prijíma od... Foto: Reuters, STEFAN WERMUTH
Magdaléna Rybáriková, Karolína Plíšková Magdaléna Rybáriková (vpravo) prijíma od Karolíny Plíškovej gratuláciu k víťazstvu v 2. kole vo Wimbledone.

Mimochodom, Rybáriková sa v súčasnosti pýši skvelou zápasovou bilanciou. Z ostatných šestnástich stretnutí prehrala jediné.

Aj vďaka tomu wimbledonský sen 28-ročnej hráčky pokračuje. O jeho predĺženie a vytvorenie si kariérneho maxima (tretie kolo z roku 2015) zabojuje už v sobotu v súboji s nenasadenou Ukrajinkou Lesiou Curenkovou.

Kučová nestačila na Bacsinszkú

Okrem Rybárikovej sa na najslávnejšej tráve sveta predstavila vo štvrtok Kristína Kučová, ktorá prehrala so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou nasadenou ako devätnástou za 48 minút 1:6, 0:6

V tejto fáze v britskej metropole hrala K. Kučová po ôsmich rokoch a na Majors len tretí raz v kariére. Podarilo sa jej to aj na januárových melbournských Australian Open. Odnáša si 70 bodov do systému a prémiu 57 000 libier pred zdanením.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka K. Kučová, aktuálne 105. v singlovom renkingu WTA, čelila 28-ročnej bývalej deviatke hodnotenia Bacsinszkej (20.) prvý raz. Švajčiarka je semifinalistkou rovnako cenného parížskeho antukového podujatia Roland Garros 2015 a 2017. V britskej metropole bola predvlani vo štvrťfinále.

Teraz si v 3. kole zmeria sily s poľskou finalistkou edície 2012 Agnieszkou Radwanskou nasadenou ako deviatou, ktorá v tento deň ustála dva mečbaly Američanky Christiny McHalovej (5:7, 7:6 /7/, 6:3).

Cibulkovej prijateľný žreb

Slovenskú jednotku Dominiku Cibulkovú čaká v boji o osemfinále Chorvátka Ana Konjuhová.

Svetová deviatka bude po prvý raz na tohtoročnom Wimbledone čeliť nasadenej súperke. Obe hráčky sa už stretli, vlani sa na Roland Garros tešila z víťazstva Cibulková.

„Aj tentoraz to bude mimoriadne náročný súboj. Nie som favoritkou, môžem len prekvapiť. Dominika je skvelá hráčka, členkou Top 10 nie je náhodou. Pokúsim sa o senzáciu," uviedla Konjuhová v rozhovore pre chorvátske médiá.

V prípade, že by Cibulková uspela, mohla by si zmerať v boji o štvrťfinále sily s Venus Williamsovou, ktorá sa taktiež predstaví v treťom kole v piatok. Pohľad do turnajového pavúka naznačuje, že 28-ročná Slovenka má vcelku prijateľný žreb. V jej polovici sa nenachádza hráčka, ktorú by experti označovali za veľkú favoritku.

Aj vďaka tomu má Cibulková šancu, aby si vylepšila wimbledonské maximum z vlaňajška, keď postúpila do štvrťfinále.

Wimbledon – dvojhra žien – 2. kolo:
Magdaléna Rybáriková (SR) – Karolína Plíšková (ČR-3) 3:6, 7:5, 6:2 za 137 minút
Timea Bacsinszká (Švaj.-19) – Kristína Kučová (SR) 6:1, 6:0
Angelique Kerberová (Nem.-1) – Kirsten Flipkensová (Belg.) 7:5, 7:5
Caroline Wozniacka (Dán.-5) – Cvetana Pironkovová (Bul.) 6:3, 6:4
Svetlana Kuznecovová (Rus.-7) – Jekaterina Makarovová (Rus.) 6:0, 7:5
Agnieszka Radwanská (Poľ.-9) – Christina McHalová (USA) 5:7, 7:6 (7), 6:3
Alison Riskeová (USA) – Kristina Mladenovicová (Fr.-12) 2:6, 6:4, 6:4
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-14) – Yanina Wickmayerová (Belg.) 6:2, 6:4
CoCo Vandeweghová (USA-24) – Tatjana Mariová (Nem.) 6:4, 6:2
Anett Kontaveitová (Est.) – Daria Kasatkinová (Rus.-29) 6:3, 6:2
Shelby Rogersová (USA) – Lucie Šafářová (ČR-32) 6:7 (4), 6:4, 6:3
Sorana Cirsteová (Rum.) – Bethanie Matteková-Sandsová (USA) 4:6, 7:6 (4) – skreč, Matteková-Sandsová odstúpila
Lesia Curenková (Ukr.) – Viktorija Golubicová (Švaj.) 6:1, 2:6, 6:3
Zarina Dijasová (Kaz.) – Arina Rodionovová (Aus.) 6:4, 7:6 (4)
Polona Hercogová (Slovin.) – Varvara Lepčenková (USA) 6:7 (2), 6:2, 6:2
Petra Martičová (Chor.) – Denisa Allertová (ČR) 6:1, 6:4

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Karolína Plíšková #Kristína Kučová #Wimbledon 2017