Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková v Nottinghame skončila pred bránami finále. Podľahla Kontaovej

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa neprebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA International Aegon Open v britskom Nottinghame (dotácia 250 000 USD, tráva).

17.06.2017 16:16
Magdaléna Rybáriková Foto:
Magdaléna Rybáriková v semifinále turnaja v Nottinghame.
debata

V sobotňajšom semifinálovom súboji Rybáriková (117. v rebráčku WTA) prehrala s domácou jednotkou podujatia Johannou Kontovou 2:6, 5:7. Zápas trval 100 minút a svetová osmička Kontová premenila druhý mečbal pri svojom podaní. Súperkou Kontovej vo finále bude víťazka súboja Lucie Šafářová (ČR-5) – Donna Vekičová (Chor.).

V prvom sete Rybáriková od stavu 2:2 neuhrala ani gem, keď dvakrát prepustila podanie favorizovanej súperke. Druhý set bol oveľa vyrovnanejší. Od stavu 1:1 si obe hráčky strážili servis, ale za stavu 5:4 bola Slovenka pri podaní súperky dve loptičky od triumfu v sete. Nestalo sa. Kontová si podržala podanie, vyrovnala na 5:5 a vzápätí slovenskej súperke po štvrtý raz vzala servis. Zápas potom dopodávala do víťazstva, keď premenila druhý mečbal.

Dvadsaťosemročná zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková napriek prehre opäť ukázala vysoký nárast výkonnosti z ostatných týždňov, ktoré jej priniesli tituly na turnajoch ITF na tvrdom povrchu v japonských mestách Gifu a Fukuoke a aj na tráve v anglickom Surbitone. Sériu zápasov bez prehry ukončila na čísle 8. V semifinále dvojhry na turnaji WTA bola naposledy predtým v júli 2015 v tureckom Istanbule.

Niekdajšia 31. hráčka počítačového poradia a držiteľka štyroch singlových titulov na hlavnom okruhu Rybáriková sa od apríla vyšvihla zo 431. na 117. miesto vo svetovom rebríčku. V „online“ hodnotení sa Rybáriková aktuálne posunula už na 107. priečku. Rybáriková vlani v júli podstúpila operáciu zápästia nedominantnej ľavej ruky a v auguste mala pod skalpelom pravé koleno. Vrátila sa vo februári v nemeckom Altenkirchene. Odvtedy jej výkonnosť výrazne stúpla.

Dvojhra – semifinále:
Johanna Kontová (V. Brit.-1) – Magdaléna Rybáriková (SR) 6:2, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková