Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší darček? Nadal ho chce od Realu

Suverénny. Dominantný. Taký, ako očakávali fanúšikovia i experti. Tvrdeniam o tom, že si po dvojročnej pauze znovu zasadne na trón pre kráľa Roland Garros, dáva Rafael Nadal každým zápasom výraznejšiu vážnosť.

02.06.2017 18:28
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal na Roland Garros 2017.
debata

Španielsky tenista prešiel aj tretím kolom bez najmenšieho zaváhania. Nikolozovi Basilašvilimu povolil jedinú hru.

„Mám dojem, že som podal najlepší výkon za ostatné mesiace. Moji tréneri so mnou môžu byť spokojní,“ vravel štrnásťnásobný grandslamový šampión po záverečnej výmene. V Paríži zatiaľ nestratil ani set.

Gruzínec pritom vzbudzoval rešpekt. V rebríčku mu patrí solídna 63. pozícia. V úvodných dvoch kolách zdolal náročných súperov – domáceho Gilesa Simona a Srba Viktora Troického. Nadal mu však nedoprial šancu na úspech ani na okamih.

„Priznám sa, mal som trochu obavy. Vedel som, že môj súper predvádzal v Paríži skvelé výkony. Napokon som to však zvládol bez väčších problémov,“ tvrdil rodák z Malorky.

Víťazstvom nad Basilašvilim si dal pekný darček k narodeninám. Oslávi ich už dnes. Nadal však očakáva, že ešte jeden pomyselný balíček previazaný stuhou si nájde. Od futbalistov Realu Madrid, ktorých je veľkým fanúšikom.

„Môj program na večer je jednoznačný. Posadím sa pred televíznu obrazovku a budem držať palce svojmu obľúbenému tímu. Verím, že Real znovu získa trofej,“ povedal Nadal novinárom pred finálovým zápasom Ligy majstrov.

V ďalšom kole si deväťnásobný víťaz Roland Garros zmeria sily s krajanom Robertom Bautistom-Agutom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros 2017