Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrbatý korunoval Cibulkovú, Škantárovci si zahrali s legendami

V poradí deviaty ročník exhibičnej megašou Tennis Champions lákal fanúšikov na viaceré športové legendy, no kráľovnou utorkového podujatia sa stala Dominika Cibulková.

15.11.2016 22:30
dominika cibulková, tennis champions Foto: ,
Slovenská tenistka Dominika Cibulková s korunou na hlave.
debata

Vo vypredanom bratislavskom Národnom tenisovom centre ju symbolicky korunoval Dominik Hrbatý, s ktorým v roku 2009 v Austrálii triumfovala na Hopmanovom pohári reprezentačných miešaných družstiev.

Čerstvo piata najlepšia hráčka svetového rebríčka WTA Cibulková si na úvod podujatia zmerala sily so Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou. Do duelu hraného na jeden set Bratislavčanka nevstúpila najlepšie, keď stratila prvé dva gemy. Za nepriaznivého stavu 0:2 ju prišli povzbudiť deti z projektu Street Dance Academy, s ktorými si obe súperky schuti zatancovali. Od tej chvíle pôsobila Slovenka uvoľnenejším dojmom a aj vďaka radám jej dočasných trénerov, ktorými boli v utorok večer Dominik Hrbatý a jeho malá dcérka Ella, sa jej podarilo zvíťaziť 6:4.

Slabší vstup do zápasu vysvetlila Cibulková tréningovou prestávkou: „Poznáte to, po dovolenke to v práci býva náročné.“ Bencicová si z prehry veľké starosti nerobí. Teší ju, že si konečne zahrala aj v Bratislave.

Na druhé stretnutie exhibičného večera nastúpili Dominik Hrbatý a Čech Radek Štěpánek. Po vzájomnej dohode zvolili namiesto bežného zápasového formátu hru na dva víťazné tajbrejky, z víťazstva 2:1 sa napokon tešil Slovák. Výsledok ich duelu však vôbec nebol dôležitý, obaja sa snažili v prvom rade zabávať divákov vtipnými výmenami. „Dvadsať rokov sme proti sebe bojovali na život a na smrť, bolo skvelé si teraz zahrať v priateľskej atmosfére,“ zhodnotil zápas Štěpánek. Hrbatý vyzdvihol skutočnú kvalitu českého tenistu: „Keby Radek dnes hral naplno, bol by som v úlohe štatistu.“

Exhibícia – Tennis Champions 2016
Dominika Cibulková (SR) – Belinda Bencicová (Švaj.) 6:4
Dominik Hrbatý (SR) – Radek Štěpánek (ČR) 7:5, 9:11, 7:3 (hralo sa na dva víťazné tajbrejky)

Dôležitou súčasťou podujatia bola opäť charitatívna dražba, do ktorej aktéri exhibičného večera venovali rakety, lístky na svetoznáme športové podujatia, tenisový tréning s Dominikom Hrbatým a viacero ďalších predmetov. Balík cien vydražili za 7500 eur. Celý výťažok poputuje na konto organizácie Stars for Stars, ktorá podporuje mladých talentovaných športovcov.

Posledným bodom oficiálneho programu tenisového večera bola „voľná šesťhra“. Do tej sa okrem spomenutého kvarteta športovcov zapojil aj francúzsky daviscupový kapitán Yannick Noah a 60-ročný Mansour Bahrami, ktorý si získal srdcia fanúšikov najmä svojou šoumenskou povahou.

Na kurte sa divákom predstavili aj Ladislav a Peter Škantárovci, olympijskí víťazi vo vodnom slalome. Zahrať si chceli s dvojicou Noah – Bahrami. Bývalí profesionálni tenisti im zápas zjednodušili a namiesto rakiet použili panvice. Škantárovci reagovali tým, že začali hrať s pádlami.

Podujatie Tennis Champions (predtým Tennis Classic) organizuje B&D Agency spolu s nadáciou Stars for Stars od roku 2008. Halu bratislavského NTC sa podarilo vypredať naposledy pred štyrmi rokmi, keď sa v nej predstavil Srb Novak Djokovič ako čerstvý víťaz výberového šampionátu ATP World Tour Finals.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Dominik Hrbatý #Ladislav a Peter Škantárovci #Tennis Champions