Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sú už v Sydney aj s Hrbatým. Kyrgios je 50 na 50

Rozhodnutie o prítomnosti či absencii austrálskej tenisovej jednotky Nicka Kyrgiosa v stretnutí so Slovákmi 16. - 18. septembra na tráve v Sydney v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 reprezentačných družstiev mužov ešte nepadlo.

12.09.2016 11:28
Nick Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata

Kapitán domácich Lleton Hewitt odhadol šancu 50:50, prezradil to pre web národnej asociácie Tennis Australian (TA).

„Dnes som to videl oveľa pozitívnejšie, než to bolo v New Yorku. Povedal by som, že nás to veľmi povzbudilo. Nick si v pondelok solídne zatrénoval. Azda sa to s tým jeho bokom vyvinie dobre, ale musíme to brať deň za dňom a citlivo vyhodnotiť, koľko prípravy na tomto povrchu potrebuje, aby tam v piatok mohol nabehnúť a predviesť výkon čo najbližšie k 100-percentnému,“ skonštatoval 35-ročný bývalý líder singlového hodnotenia Hewitt.

Dvadsaťjedenročný nový člen Top 15 renkingu ATP vo dvojhre Kyrgios 3. septembra pre zranenie v bedrovej oblasti nedohral 3. kolo na grandslamových US Open v New Yorku proti Ukrajincovi Iľjovi Marčenkovi a odcestoval sa liečiť do rodnej Canberry.

Oficiálnu predbežnú nomináciu dotvárajú Bernard Tomic, Sam Groth a John Peers, v zálohe sú John Millman a James Duckworth. Hostia bez doliečujúcich sa Martina Kližana a Lukáša Lacka vyrukujú pod taktovkou Miloslava Mečířa s kvartetom Andrej Martin, Jozef Kovalík, Norbert Gombos, Igor Zelenay.

Slováci už kompletne v Sydney

Kompletná slovenská tenisová výprava už je v Sydney. „Dorazil aj Dominik Hrbatý, Norbert Gombos tu bol prvý,“ referoval v nedeľu pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) šéftréner Vladimír Habas. „Je polnoc miestneho času a po únavnej ceste sa tešíme na spánok,“ dodal Habas.

Daviscupový rekordér SR Hrbatý jednorazovo ako tréner a pravá ruka kapitána Miloslava Mečířa zastúpi Karola Kučeru, na južnú pologuľu sa vybral z Turecka. Gombos cestoval do dejiska baráže DP po svojej štvrtkovej prehre na challengeri v Šanghaji. Andrej Martin a Igor Zelenay sa dali dlhú cestu v sobotu popoludní z Bratislavy, Jozef Kovalík sa k nim pripojil na viedenskom letisku Schwechat v rámci návratu z Janova.

debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Nick Kyrgios