Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia prehra. Drela však, tvrdí Schmiedlovej tréner

Usmievala sa. Zdalo sa, že je dobre naladená. Víťazstvo, na ktoré nedočkavo čakala dva mesiace, jej dodalo pozitívnu energiu.

19.04.2016 13:40 , aktualizované: 16:30
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová.
debata (1)

„Chutí neuveriteľne. Verím, že ním naštartujem pozitívnu sériu,“ vravela pred tromi dňami Anna Karolína Schmiedlová.

0:16 na sety

Slovenská tenisová jednotka práve zdolala v Pohári federácie Kanaďanku Aleksandru Wozniakovú a získala pre svoj tím druhý bod. Mal to byť dôležitý okamih nielen pre Liptákovu družinu, ale aj pre košickú rodáčku. Slovenkám napokon pomohol k záchrane v II. svetovej skupine, Schmiedlovej mal zdvihnúť sebavedomie a nabrať istotu.

Do Bratislavy totiž pricestovala s nelichotivou vizitkou. Hráčky, ktorá v predošlých dvoch mesiacoch prehrala na profesionálnom okruhu WTA sedem zápasov v rade. Navyše, väčšinou so súperkami, ktoré boli v rebríčku pod ňou. Niektoré z nich mimo elitnej stovky.

„Verím, že Kaju tento týždeň dobre naladil. Mal som pocit, že každým dňom sa na tréningoch zlepšovala a tenis jej chutil čoraz viac,“ hodnotil počínanie svojej fedcupovej zverenky Lipták.

Zdá sa, že dúfal márne. Schmiedlová ani ďalšiu skúšku nezvládla. Na turnaji v Istanbule prehrala včera hneď v úvodnom kole s kvalifikantkou Mariou Sakkariovou. Gréckej tenistke patrí vo svetovom rebríčku až 127. priečka. Je o 93 miest nižšie ako jej favorizovaná súperka, ktorá cestovala do Turecka v pozícii najvyššie nasadenej hráčky. Napriek tomu nedopriala – rovnako, ako sedem predošlých súperiek Schmiedlovej – Slovenke ani set.

Return, podanie, variabilita

Po tom, ako vlani prežila najlepšiu sezónu v kariére, je teraz mladá Košičanka zjavne v kríze. Nedostali ju z nej občasné rady psychológa a zatiaľ ani nový tréner. Pre neuspokojivé výsledky nahradil skúseného Milana Martinca (viedol Schmiedlovú šesť rokov) podstatne mladší český expert Jaroslav Levinský.

„Po dohode s hráčkou sme ho angažovali na šesťtýždňovú skúšobnú dobu. Do Roland Garros. Na tento čas sa stane trénerom Národného tenisového centra. Ak vyhodnotíme spoluprácu pozitívne, podpíšeme dlhodobejší kontrakt,“ uviedol generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Po istanbulskej skúsenosti naň zatiaľ nie je dôvod. Levinský, ktorý sa v Turecku po prvý raz predstavil v úlohe Schmiedlovej kouča, za krátky čas svoju zverenku na víťaznú cestu nepriviedol.

„Kaja začala dobre. Viedla 2:0, bohužiaľ na 3:0 nedokázala zvýšiť. Súperka mala výborný pohyb, výmeny však boli vyrovnané. Väčšina hier vrcholila pri zhode, prípadne za stavu 30:30. Tieto gemy šli, bohužiaľ, na konto Sakkariovej,“ referoval z Istanbulu Levinský. „Kaja drela, bojovala, nechala na kurte srdce. Tentokrát jej to ale nevyšlo. Taký je tenis. Na budúci týždeň dostane ďalšiu šancu a hádam uhrá lepší výsledok,“ dodal.

Finalista miešanej štvorhry z Australian Open 2010 (s Ruskou Jekaterinou Makarovovou) je síce po boku Schmiedlovej len zopár dní, no už vie, na čom bude musieť so svojou zverenkou popracovať. „Najmä na returne, podaní a variabilite hry od základnej čiary,“ povedal včera Levinský. Zdá sa, že so slovenským talentom ho čaká dostatok práce. Pustiť sa do nej môže s vedomím, že v rukách má kvalitný materiál. Veď ešte vlani zdolávala Schmiedlová svetové esá na čele s Caroline Wozniackou či Agnieszkou Radwanskou.

Dvojhra – 1. kolo:
Maria Sakkariová (Gréc.) – Karolína Schmiedlová (SR-1) 6:2, 6:3 za 98 minút

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Anna Karolína Schmiedlová #Maria Sakkariová