Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malá slovenská dušička prežíva kalifornský šok

Ruky tentoraz nezdvíhala vysoko nad hlavu. Nejasala od radosti. Z jej úst nevychádzali oslavné výkriky. Napriek tomu si užívala výnimočné okamihy.

16.03.2016 15:04
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata (2)

Víťazná púť Magdalény Rybárikovej (27) v Indian Wells sa nekončí. Slovenská tenistka zdolala v osemfinále jedného z najprestížnejších turnajov Talianku Robertu Vinciovú. Finalistka lanského US Open zápas za stavu 2:6, 0:2 pre zranenie ľavého chodidla vzdala. „Nie je to najpríjemnejšie víťazstvo, no s tým nič nenarobím. Bez ohľadu na spôsob sa teším z veľkého úspechu,“ vraví piešťanská rodáčka.

Aké pocity ste prežívali, keď ste sa dozvedeli, že vaša súperka nebude v zápase pokračovať, a tak máte štvrťfinálovú miestenku?
Okrem radosti som myslela predovšetkým na Robertu. Verím, že sa dá čo najskôr do poriadku. Blíži sa totiž ďalší veľký turnaj v Miami a na ňom by taká skvelá hráčka a žena rozhodne nemala chýbať.

Na okruhu WTA ste vyhrali štyri turnaje. Akú hodnotu má vo vašom rebríčku postup medzi najlepších osem hráčok v Indian Wells?
Ako vravíte, štyri turnajové triumfy boli výnimočné. Sú to okamihy, na ktoré nikdy nezabudnem. Toto je však Indian Wells, turnaj, ktorý viacerí považujú za piaty grandslam. Som nesmierne šťastná. Najmä kvôli môjmu tenisovému i kondičnému trénerovi. Obaja majú podstatný podiel na tom, čo som v Kalifornii zatiaľ dosiahla.

Vstup do sezóny vám nevyšiel, s turnajmi ste sa lúčili už po úvodných kolách. Našli ste v Indian Wells konečne formu, s ktorou môžete byť spokojná?
Veľký podiel na tom, že sa mi v úvode roka nedarilo, mal nepriaznivý zdravotný stav. Znovu ma neposlúchala noha, najvýraznejšie sa podpísala pod horšie výsledky. Limitovala ma aj v ďalšej príprave. Aj preto som prichádzala do Indian Wells s malou dušičkou. Ale vidíte, výsledky sú výborné, čo je aj pre mňa poriadny šok. Potvrdilo sa, že keď nemá človek veľké očakávania, práve vtedy sa dočká najväčších úspechov.

Ktoré z tých štyroch víťazstiev má pre vás najväčšiu cenu?
Všetky boli výnimočné, no v druhom kole s Dariou Gavrilovovou som musela predviesť niekoľko obratov, a tak si ho zrejme cením o čosi viac ako ostatné. Prehrávala som 0:1 na sety a 1:4 v druhom, prípadne 2:4 v rozhodujúcom treťom. Nevzdala som sa, bojovala som až do konca a oplatilo sa mi to. Cveng má však aj skalp Belindy Benčičovej, členky elitnej svetovej desiatky.

Ako sa výborné výsledky prejavia na vašom sebavedomí?
Zakaždým, keď uhráte dobrý výsledok, sa vám ľahšie dýcha. Povzbudí vás to, naštartuje do ďalšej práce. Aj vzhľadom na nasledujúci priebeh sezóny môže pre mňa úspech z Indian Wells znamenať veľa. Sebavedomie mi určite narástlo. Teraz je podstatné už len to, aby som bola zdravá.

Uvedomujete si, že tri víťazstvá vás delia od napodobenia Daniely Hantuchovej, ktorá turnaj v Indian Wells dva razy vyhrala? Na také niečo veru nemyslím (smiech). Nie je na to dôvod. Najbližšie budem čeliť jednej z favoritiek na zisk trofeje, a tak ma čaká ďalšia, zrejme najnáročnejšia z doterajších prekážok.

Bude ňou niekdajšia svetová jednotka Viktoria Azarenková. Čo by malo na Bielorusku platiť?
Základom bude dobrý servis, častá zmena rytmu. Nesmiem jej dovoliť, aby mi vnútila svoj herný štýl. Jedna vec je však taktika, druhá dianie na kurte. Azarenková je skvelá hráčka a nie je jednoduché na ňu niečo vymyslieť.

Nech bude výsledok štvrťfinálového súboja akýkoľvek, výrazne ste sa priblížili k olympijskej miestenke. Je účasť v Riu de Janeiro jedným z vašich cieľov?
Pravdupovediac, nad tým teraz vôbec nepremýšľam. Zranenie mi zamestnávalo myseľ skôr tým, či budem môcť aj naďalej hrať na ďalších turnajoch. Každopádne, keby som sa prebojovala do Ria, bolo by to skvelé.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Indian Wells