Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena zdolala Šarapovovú, v boji o finále ju čaká Radwanská

Americká jednotka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová a Poľka Agnieszka Radwanská nasadená ako štvrtá utvorili semifinálovú dvojicu v hornej polovici žrebu na grandslamových Australian Open v Melbourne.

26.01.2016 08:29 , aktualizované: 09:47
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata

Obhajkyňa trofeje Serena v utorok zvíťazila vo štvrťfinále dvojhry nad Mariou Šarapovovou aj zásluhou 13 es za 92 minút 6:4, 6:1, Rusku zdolala 18. raz v rade a v bilancii zo vzájomných duelov upravila na 19:2. V prvej časti sa S. Williamsová najprv dostala z 0:2 na 3:2, v ôsmej hre nevyužila tri brejkbaly v rade, v deviatej odvrátila dve hrozby straty podania, na príjme v desiatej premenila štvrtý setbal. Napokon v rámci tejto šnúry získala sedem gemov v rade na 6:4, 5:0, súperka sa už iba vyhla „kanárovi“.

Úradujúca majsterka sveta WTA z jesenného Singapuru A. Radwanská si poradila so Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou za 82 minút 6:1, 6:3, stačilo jej na to 15 „winnerov“ proti 22, keďže na nevynútené chyby to bolo 13:45. Zdolaná si príliš neprospela siedmimi dvojchybami, toľko ich zhodou okolností spáchala aj Šarapovová. Dvadsaťšesťročná finalistka Wimbledonu 2012 „Aga“ Radwanská má proti Serene skúsenejšej o osem rokov skóre 0:8 vrátane prehry 1:6, 7:5, 2:6 v dueli o titul na kultovej londýnskej tráve spred takmer štyroch rokov. Na koncoročnom šampionáte 2013 v Istanbule to bolo z jej pohľadu 2:6, 4:6, odvtedy spolu nehrali.

„Bolo tu super intenzívne, ona je v tomto neskutočná, dokáže sa koncentrovať, povyhrávala grandslamové turnaje a nie náhodou bola jednotkou renkingu,“ rekapitulovala Serena, citovala ju internetová stránka Tenisovej asociácie žien (WTA). „Celý čas som si tu počínala agresívne, ale dnes som tak nezačala. Po prvom sete som si opakovala, že mám hrať tak, ako som sa dostala do štvrťfinále, usilovala som sa robiť to,“ skonštatovala Američanka a pred semifinále uviedla: „Je to skvelá obranárka a nemenej výborné dievča. Budem sa snažiť odovzdať všetko, nemám čo stratiť.“ Serena prekonala tretiu Rusku v rade po Darii Kasatkinovej a Margarite Gasparianovej. Radwanská, ktorá uspela v 22 z ostatných 23 zápasov a pricestovala ako šampiónka z čínskeho Šen-čenu, skonštatovala: „V tejto chvíli ani ja už nemám čo stratiť. Dôkladne si oddýchnem a dúfam, že predvediem môj najlepší tenis. Inak budem vo veľkých problémoch.“ Poľka sa v osemfinále dostala z manka 2:5 v treťom sete proti Nemke Anne-Lene Friedsamovej. Krakovčanka je v semifinále na južnej pologuli druhý raz, predvlani v ňom nazbierala len tri gemy proti Dominike Cibulkovej.

Patrickom Mouratoglouom trénersky dozorovaná S. Williamsová je 21-násobnou singlovou šampiónkou na veľkej štvorke, vlani tesne nedobyla kalendárny Grand Slam, keď jej jedinú prehru na Majors nečakane uštedrila Talianka Roberta Vinciová v semifinále newyorských US Open. Ak Američanka získa svoj siedmy titul na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie, dotiahne sa na celkovú grandslamovú druhú priečku k legendárnej Nemke Steffi Grafovej (22 primátov). Na južnej pologuli sa Serena už radovala v rokoch 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015.

V stredu prídu na rad štvrťfinále v dolnej sekcii „pavúka“: Angelique Kerberová (Nem.-7) – Viktoria Azarenková (Biel.-14) a Johanna Kontová (V. Brit.) – Šuaj Čang (Čína).

Dvojhra žien – štvrťfinále:
Serena Williamsová (USA-1) – Maria Šarapovová (Rus.-5) 6:4, 6:1 za 92 minút
Agnieszka Radwanská (Poľ.-4) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-10) 6:1, 6:3 za 82 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Agnieszka Radwanská #Serena Williams #Australian Open 2016
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...