Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampiónka obdivuje Eminema. Nehanbí sa za Ježiša

Loptička z rakety súperky uviazla v sieti a v jej očiach sa do niekoľkých sekúnd zaleskli slzy. Tenisová rozprávka, ktorej hlavnou hrdinkou je drobná, pracovitá a najmä nezlomná Poľka, má šťastný koniec.

01.11.2015 20:30
Agnieszka Radwanská, Petra Kvitová Foto: ,
Agnieszka Radwanská (vpravo) s Petrou Kvitovou po finálovom zápase.
debata

Keď prišla pred tromi dňami Agnieszka Radwanská do izby jedného z hotelov v Singapure a pozrela sa na priebežný výsledok zápasu medzi Mariou Šarapovovou a Flaviou Pennettovou, jej myšlienky už zrejme smerovali na letisko. A ku skorému návratu domov. Ruska totiž prehrávala v prvom sete 1:3 a na postup do semifinále Turnaja majsteriek potrebovala Poľka jej víťazstvo. Šarapovová ju napokon v štichu nenechala. Pennettovú zdolala a potiahla Radwanskú zo sebou medzi najlepšiu štvoricu tenistiek.

Zo skupiny postúpila rodáčka z Krakova napriek jedinému víťazstvu. Druhé pridala v semifinále, v ktorom si poradila s dovtedajšou suverénkou Garbine Muguruzovou. Tretie si odložila na finále. Po trojsetovej dráme ubehala aj Češku Petru Kvitovú. „Pred niekoľkými týždňami som ešte ani netušila, či do Singapuru vôbec pocestujem. Napokon som sa tu dočkala neuveriteľného, povedala by som najväčšieho dňa v mojej doterajšej kariére,“ vravela do mikrofónov 26-ročná šampiónka.

Skutočne. Radwanská zaznamenala v Singapure svoj sedemnásty turnajový titul. Dôležitejšie a prestížnejšie podujatie však nikdy predtým neovládla. Najbližšie k životnému úspechu mala pred tromi rokmi vo Wimbledone, no pri poslednom kroku ju zastavila legendárna Američanka Serena Williamsová.

Tentoraz však piata hráčka svetového rebríčka v boji o trofej nezaváhala. Dokráčala k nej vďaka precíznej a obetavej hre, ale aj s prispením súperky, ktorá sa dopustila viac ako päťdesiatich nevynútených chýb. A v správny čas sa možno dočkala aj božej pomoci. Napokon, obdivovateľka herečky Nicole Kidmanovej či rapera Eminema je zarytou katolíčkou. Vo svojej vlasti sa pred časom dokonca zapojila do kampane s názvom Nehanbím sa za Ježiša!

Po tom, ako pre magazín ESPN spolu s ďalšími esami zo sveta športu (vrátane slovenského hokejistu Zdena Cháru) nafotila pikantné fotografie, na ktorých je takmer úplne odhalená, ju však cirkev pred dvomi rokmi zo svojej kampane vylúčila.

Radwanská rozhodne má čo ukázať. Aj na kurte. Nevyniká síce nátlakovou útočnou hrou, no jej obrana často privádza súperky do zúfalstva. Vďaka nej uspela aj vo včerajšom finále. Po ňom si už len užívala záverečný potlesk sezóny, ktorý patril len jej. Po jeho doznení aj šek s rozprávkovou hodnotou. K trofeji jej štedrí singapurskí organizátori pribalili aj viac ako dva milióny amerických dolárov. Toľko nezarobila na prémiách počas celej doterajšej sezóny. Niet divu, že po zápase s jagavým úsmevom vravela:

„Som nesmierne šťastná. V kľúčových momentoch som urobila správne rozhodnutia. Tie ma priviedli k víťazstvu.“

Poľka verí, že ďalších a významnejších sa dočká už v budúcom roku. Jej sen totiž zostáva stále nenaplnený: triumf na grandslamovom turnaji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Agnieszka Radwanská