Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radwanská nečakane zdolala Halepovú. Poľku potiahla Šarapovová

Ruská tenistka Maria Šarapovová zvíťazila nad Taliankou Flaviou Pennettovou za 88 minút 7:5, 6:1 v základnej Červenej skupine v záverečnom druhom zápase štvrtkového programu dvojhry na koncosezónnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (25. októbra - 1. novembra, celková dotácia 7 miliónov USD, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

29.10.2015 11:22
debata
zväčšiť Maria Šarapovová počas zápasu s Flaviou... Foto: Reuters, Jeremy Lee
Maria Šarapovová, Flavia Pennettová Maria Šarapovová počas zápasu s Flaviou Pennettovou.

Ukončila tým súperkinu kariéru, skupinou prešla s dokonalou bilanciou.

Hrdinka „Masters“ zo sezóny 2004 ešte v Los Angeles Šarapovová už mala istotu postupu do sobotňajšieho semifinále. Dvojsetovým úspechom potiahla so sebou do vyraďovacej fázy Poľku Agnieszku Radwanskú, ktorá v rovnaký deň značne nečakane zdolala jednotku podujatia Simonu Halepovú za 104 minút 7:6 (5), 6:1 aj cez manko 1:5 v tajbrejku. Rumunskej finalistke MS z vlaňajška tým zobrala nádej na prienik do víkendových bojov a následne sa dočkala pomoci od Šarapovovej.

Dvadsaťosemročná držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová nasadená ako tretia spočiatku mala proti 33-ročnej sedmičke turnaja Pennettovej manko 1:3 a čelila dvom jednotlivým brejkbalom v piatom geme, ale čoskoro to bolo 4:4. Talianka potrebovala jeden set na postup, v tom prvom nevyužila sľubnú situáciu, v druhom klesla na 0:3 (a vo štvrtej hre bola ako podávajúca dolu 15:40) a už sa nezachránila. O servis prišla aj v šiestej hre. Tridsaťtriročná senzačná dobyvateľka US Open 2015 Pennettová po triumfe v New Yorku oznámila, že už iba dohrá túto sezónu. Medzi elitou debutovala v singli.

Dvadsaťšesťročná päťka turnaja Radwanská okrem spomenutého kritického skóre v tajbrejku proti Halepovej mala v otváracom dejstve aj manko 1:3 na gemy. Naopak, v desiatom geme nepremenila dva setbaly na príjme za sebou, napokon za to nepykala. Setbal číslo tri zužitkovala v azda najstrhujúcejšej výmene celého podujatia, video zdieľal web Tenisovej asociácie žien (WTA) ako „sureálne“. Finalistka Wimbledonu 2012 „Aga“ Radwanská sa podľa podkladov WTA raduje z okrúhleho 500. singlového víťazstva v profikariére.

zväčšiť Agnieszka Radwanská. Foto: Reuters, EDGAR SU
Agnieszka Radwanská Agnieszka Radwanská.

„Včera som pre vyčerpanosť radšej netrénovala, akurát som pobudla pol hodiny v posilňovni. Dnes som chcela predviesť môj najlepší tenis. Spätne veru netuším, ako som zvládla obrat v tom tajbrejku. Za nepriaznivého stavu som nepociťovala zviazanosť a v dôležitých okamihoch som povyťahovala fakt kvalitné údery. Keď ste dolu 1:5 proti niekomu ako Simona, už príliš nemyslíte na možný úspech. Stále som však bojovala. Kľúčom boli uvoľnenosť a agresivita,“ povedala podľa webu WTA Radwanská, ktorá bola na „winnery“ lepšia 30:20 a zároveň urobila menej nevynútených chýb – 26:28. „Smerujem domov, čaká ma dovolenka. Je to v poriadku, mám za sebou dobrý rok. Dnes som bola hotová, bez energie, vyšťavená. Po tom neúspechu v prvom sete som si uvedomila, že som zrejme prišla o nárok ešte vyhrať tento zápas,“ priznala Halepová.

Krakovčanka Radwanská štartuje medzi elitou siedmy raz, v sezónach 2012 a 2014 sa prebojovala do semifinále. V štatistike zo vzájomných súbojov s 24-ročnou Halepovou sa ujala vedenia 5:4. Revanšovala sa nezdar z augustového Toronta. Šarapovová vyrovnala proti Pennettovej na 3:3 po sérii troch neúspechov. Ten najčerstvejší (6:3, 3:6, 2:6) pochádzal z marcového Indian Wells.

Štvrtok – výsledky:

Červená skupina: Maria Šarapovová (Rus.-3) – Flavia Pennettová (Tal.-7) 7:5, 6:1 za 88 minút Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) – Simona Halepová (Rum.-1) 7:6 (5), 6:1 za 104 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Agnieszka Radwanská #Simona Halepová