Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Cibulková sa dočkala. Zastavila sériu prehier

Povezie sa opäť na víťaznej vlne? Dominika Cibulková má konečne dôvod na úsmev. Slovenská tenistka prerušila štvorzápasovú sériu prehier.

12.08.2015 07:16 , aktualizované: 18:10
Dominika Cibulková Foto: ,
Slovenská tenistka Dominika Cibulková.
debata

V úvodnom kole prestížneho turnaja v Toronte zaskočila Sloane Stephensovú. Mladú Američanku, ktorá minulý týždeň triumfovala na podujatí vo Washingtone a dočkala sa premiérovej trofeje z profesionálneho okruhu WTA, zdolala po 103 minútach vo dvoch setoch (6:3, 6:4).

Pre bratislavskú rodáčku je víťazstvo nad Stephensovou mimoriadne cenné. Po tom, ako sa po operácii päty vrátila na súťažné kurty, sa jej vôbec nedarilo. Na turnaji v Eastbourne síce vyhrala dva zápasy a dotiahla to do osemfinále, no potom prišli ďalšie tri prehry. Po úvodnom kole sa lúčila postupne s Wimbledonom, Istanbulom i Baku. V Azerbajdžane dokonca nestačila na súperku, ktorá nepatrí ani do najlepšej stovky svetového renkingu – Rusku Margaritu Gasparianovú. Zlé výsledky sa odrazili aj na postavení v rebríčku. Niekdajšia členka Top 10 spadla až na 62. priečku a prišla o post slovenskej jednotky. Nahradila ju Karolína Schmiedlová. Navyše, na Cibulkovú sa doťahuje aj Daniela Hantuchová – zaostáva len o päť miest. „Dominika potrebuje získať späť stratené sebavedomie. Pri jej ctižiadostivosti a pracovitosti by ma neprekvapilo, keby sa chytila na jednom zápase,“ prognózoval pred súbojom so Stephensovou v rozhovore pre denník Pravda český tenisový expert Jan Kukal.

Či sa jeho slová naplnia, môže Cibulková potvrdiť (alebo vyvrátiť) v ďalšom kole turnaja v Toronte. Zverenka Mateja Liptáka sa v ňom stretne s Francúzkou Alizé Cornetovou. S o rok mladšou, no o 34 miest vyššie postavenou súperkou sa jej zvykne dariť. Obe hráčky sa dosiaľ stretli štyrikrát a zakaždým bola úspešná Cibulková. Cornetovú zdolala aj na tohtoročnom Australian Open – 7:5, 6:2.

Turnaj v Toronte patrí k najväčším v sezóne. Jeho dotácia je viac ako dva a pol milióna amerických dolárov. Štartuje na ňom takmer kompletná svetová špička (s výnimkou svetovej dvojky Marie Šarapovovej). Jednotkou turnaja je líderka renkingu WTA – Američanka Serena Williamsová. Po torontskej previerke sa svetové esá predstavia na turnajoch v Cincinnati a New Haven. Zámorská šnúra vyvrcholí posledným grandslamom roka – US Open (štartuje 29. augusta).

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #WTA #Dominika Cibulková #Sloan Stephens