Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisový rekord. Lisická nastrieľala 27 es: 16 a 11 v oboch setoch

Neuveriteľných 27 es nastrieľala nemecká tenistka Sabine Lisická v súboji 2. kola dvojhry na turnaji WTA Aegon Classic v britskom Birminghame proti Švajčiarke Belinde Bencicovej (6:1, 7:6 /4/).

18.06.2015 08:32
Wimbledon, Lisická Foto: ,
Sabine Lisická.
debata (1)

Lisickej výkon je svetovým rekordom v počte es dosiahnutých v súťažnom zápase vo dvojhre. Informuje o tom server Ženskej tenisovej asociácie. Predchádzajúci rekordný zápis dosiahla Estónka Kaia Kanepiová, ktorá proti Serene Williamsovej na turnaji v Tokiu v roku 2008 vystrelila 24 es. Rovnaký výkon predviedla dnes už 20-násobná grandslamová šampiónka Serena Williamsová na wimbledonskej tráve v roku 2012.

Nemka Lisická, nasadená osmička turnaja, vedela, že ak chce uspieť proti mladučkej Švajčiarke so slovenskými rodičmi Bencicovej, musí tvrdo a účinne podávať. V prvom sete Lisická dominovala 6:1 a pomohla si 16 esami. V druhom, už oveľa vyrovnanejšom sete, pridala 11 es k výsledku 7:6 (4).

„Som rada, že som prekonala rekord. Milujem tenis na tráve najmä preto, že pri ňom môžem využiť svoju najväčšiu zbraň – tvrdý servis. Som šťastná, že sa mi v Birminghame opäť darí,“ vravela Lisická, šampiónka tohto turnaja z roku 2011 a finalistka Wimbledonu z roku 2013.

Účinnosť podania Lisickej najbližšie zrejme pocíti Slovenka Magdaléna Rybáriková. Ich osemfinálový súboj v Birminghame naplánovali vo štvrtok 18. júna ako štvrtý na centrálnom Dvorci Ann Jonesovej so začiatkom približne po 16.30 h.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sabine Lisická #Belinda Bencicová