Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hantuchovú limituje lakeť, ale koniec kariéry si ešte nepripúšťa

Daniela Hantuchová patrí medzi tenisové veteránky na okruhu WTA, hrá na ňom už sedemnástu sezónu. Tridsaťdvaročná rodáčka z Popradu je medzi tenisovými profesionálkami stálicou a jednou z najstarších.

27.05.2015 09:26
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Na grandslamovom Roland Garros v Paríži hrala prvýkrát v roku 2001, v tom čase jej utorňajšia súperka v prvom kole antukového vrcholu sezóny Belinda Bencicová mala štyri roky a robila prvé tenisové kroky. V utorok sa Hantuchová rozlúčila s parížskou dvojhrou po prehre dvakrát 3:6. Ešte sa predstaví vo štvorhre po boku Austrálčanky Samanthy Stosurovej.

Viaceré staršie hráčky sa v súčasnosti už sústredia výlučne na štvorhru. Hantuchová však tento prechod rezolútne podľa webu Slovenského tenisového zväzu odmietla a na koniec kariéry ešte nemyslí. „Celý život som hrala tenis pre dvojhru, štvorhra a mix boli iba doplnok. Skôr sa smejem na tom, že by som cez druhý týždeň grandslamu mohla hrať turnaj legiend. Hráčky, ktoré ho hrajú – Dementievová, Myskinová, Davenportová, Bartoliová, Schettová – mi už hovoria, čo ešte hľadám medzi profíčkami, že by som už mohla prejsť k nim. Koniec kariéry si ešte nepripúšťam, ale zdravie je prvoradé a musím sa sústrediť na to, aby som bola v kondícii, v ktorej môžem odovzdať maximum.“

Hantuchovej v Paríži trénersky pomáha Thomas Högsted, s ktorým už spolupracovala v minulosti. Donedávna tréner Simony Halepovej sa jej ponúkal aj do budúcnosti, slovenská tenistka sa zatiaľ nerozhodla, kto ju bude pripravovať po Carlosovi Rodríguezovi.

V metropole na Seine hrala Hantuchová so zdravotným hendikepom. „Od aprílového Fed Cupu som poriadne nemohla trénovať, limituje ma lakeť. Mentálne je zložité zvládnuť, že nemôžem v tréningoch odviesť to, čo potrebujem. Ide o chronický zápal pravej ruky, chodím do Prahy k profesorovi Kolářovi. Posledný mesiac som poriadne neservovala,“ priznala pre web STZ Hantuchová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová #Roland Garros