Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Január 2014: Austrália tlieskala Dominike Cibulkovej

Športové Slovensko bolo hneď na začiatku roka v pozore. Na nohy ho tentoraz nepostavili hokejisti ani futbalisti, ale drobné žieňa s raketou v ruke.

30.12.2014 06:24
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková sa teší z postupu do finále po semifinálovom víťazstve nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou.
debata

Dominika Cibulková sa stala prvou slovenskou tenistkou, ktorá sa prebojovala do finále grandslamového turnaja. Na Australian Open zdolala šesť súperiek – vrátane niekdajšej svetovej jednotky Marie Šarapovovej. Premožiteľku našla až vo finále, v ktorom nestačila na skúsenejšiu Číňanku Na Li. Podľahla jej 6:7, 0:6.

Dominika Cibulková si z Austrálie odniesla trofej. Foto: SITA/AP
Dominika Cibulková Dominika Cibulková si z Austrálie odniesla trofej.

Napriek tomu som hrdá, ako som zápas zvládla. Za úspech vďačím celému tímu na čele s trénerom, fyzioterapeutkou a kondičným trénerom, ktorý ma ničil brutálnymi diétami," vravela len zopár hodín po finále 25-ročná Slovenka. Na kurtoch v Melbourne položila výborný základ pre neskorší prienik do najlepšej svetovej desiatky, v ktorej napokon vydržala do konca roka.

Z Austrálie si okrem trofeje odniesla aj zaujímavú prémiu. Pre finalistku prvého grandslamu roka vypísali organizátori odmenu vo výške 1,1 milióna amerických dolárov (pred zdanením).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Austrália #Dominika Cibulková #Australian Open #ročenka 2014